Επισπεύδονται οι εργασίες αποκατάστασης στη Χαλκιδική - Νέα ενημέρωση για τον ηλεκτροφωτισμό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019, 10:27
Επισπεύδονται οι εργασίες αποκατάστασης στη Χαλκιδική - Νέα ενημέρωση για τον ηλεκτροφωτισμό

Στην επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική, εν όψει μάλιστα του Σαββατοκύριακου, οπότε αναμένεται μαζική προσέλευση εκδρομέων, προσανατολίζεται το κυβερνητικό κλιμάκιο, το οποίο πραγματοποίησε το πρωί σύσκεψη στο Δημαρχείο των Ν. Μουδανιών υπό τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων.

«Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τη σταδιακή αποκατάσταση του ρεύματος» δήλωσε ο κ. Καραμανλής κατά την έναρξη της σύσκεψης, ξεκαθαρίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί και η απομάκρυνση των επικίνδυνων κατασκευών που υπάρχουν.

Από τη μεριά του, ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «πραγματικά αποφύγαμε τα χειρότερα» και επεσήμανε ότι «η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αποτελεί άμεσο ζήτημα, κυρίως στο πρώτο πόδι, που από την ώρα της καταστροφής δεν έχει ρεύμα και, κατά συνέπεια, ούτε νερό».

Παράλληλα, σημείωσε ότι προσπάθειες γίνονται για να δοθεί στην κυκλοφορία και ο δρόμος μετά την Ποτίδαια, προς τη Ν. Φώκαια που έχει κλείσει έπειτα από πτώση πυλώνα της ΔΕΗ. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παράκαμψη.

Η Περιφέρεια έχει ήδη αποστείλει εμφιαλωμένα νερά για τους κατοίκους όλων των δήμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λειψυδρίας, ενώ 15 κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας και ισάριθμα του Υπουργείου Υποδομών βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές καταγράφοντας τις ζημιές.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε λόγο για «το μεγαλύτερο ατύχημα που είχε η ΔΕΗ στην ιστορία της» με την πτώση πέντε πυλώνων, προσθέτοντας ότι οι σκέψεις όλων είναι στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν. Η σύσκεψη προς το παρόν διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 11.30 το πρωί.

Νωρίτερα ο ηλεκτροφωτισμός

Παράλληλα, το πρόβλημα του ηλεκτροφωτισμού στη Χαλκιδική φαίνεται ότι θα αποκατασταθεί μέχρι το απόγευμα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Κατά τις ίδιες πηγές, θα γίνει νωρίτερα από τον εκτιμώμενο προβλεπόμενο χρόνο, που είχε προσδιοριστεί για αύριο το βράδυ, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των φορέων.

Στις 12.30 ο νέος γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα κάνει ενημέρωση για τις νεότερες εξελίξεις στη Χαλκιδική.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019, 10:46