Την αγανάκτησή της για το Κράτος και τους Νόμους της χώρας μας εξέφρασε σε επιστολή της αναγνώστρια της «Ζούγκλας». 

Συγκεκριμένα, η 22χρονη φοιτήτρια αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καλησπέρα σας, κύριε Τριανταφυλλόπουλε.

Σας παρακαλώ, είστε το μόνο μέσο το οποίο μπορεί να θεωρηθεί αποτελεσματικό, μιας και κράτος δεν υφίσταται σ’ αυτή τη χώρα. Είμαι 22 χρονών στα 23, φοιτήτρια και παράλληλα δουλεύω για να ανταπεξέλθω. Σας παρουσιάζω την πραγματικότητα μου, η οποία δυστυχώς δεν είναι μόνο δική μου. Αναγκάζομαι να ζητήσω τη νομική βοήθεια του Κράτους για να αναλάβει τα έξοδα για δικαστικές διαδικασίες, διότι δυστυχώς δεν διαθέτω 2.000 τον μήνα για να τρέξω δικαστικές υποθέσεις που αφορούν τη σωματική μου ασφάλεια και ακεραιότητα. Το κράτος, το οποίο διατείνεται ότι είναι κοντά στους πολίτες του, με εξουθενώνει εδώ και αρκετούς μήνες με την ηλίθια γραφειοκρατεία του για να παραλάβω ένα χαρτί για να τρέξω τη διαδικασία που, ξαναλέω, αφορά τη διασφάλιση της σωματικής μου ακεραιότητας. Τολμώ να πω ότι τα δικαστήρια στην Ευελπίδων είναι χειρότερα και από κοτέτσι με κότες στην οργάνωση.

Δεύτερο θέμα. Θεία μου, ΑΜΕΑ 60 χρόνων, με 80% αναπηρία δια βίου απόφαση, δεν δικαιούται σύνταξη, επίδομα ή να μπει σε κάποιο ίδρυμα του κράτους λόγω της γραφειοκρατίας, της συνεχούς ψήφισης ηλιθίων και παραλλαγών των νόμων, οι οποίοι με τα χρόνια της μειώνουν το ποσοστό αναπηρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα τέτοιο άτομο είναι πεταμένο στο έλεος του Θεού. Με διανοητική υστέρηση και ανίκανη να εργαστεί. Με υπομονή χρόνων μέχρι να βρεθεί τι τελικά ισχύει και τι δικαιούται ένα τέτοιο άτομο. Εκεί που πάει να βρεθεί άκρη, οι νόμοι αλλάζουν και ζητούνται επιπλέον χαρτιά, επιτροπές και αηδίες.

Οι σχολές, να μην πω ότι βγάζουν πρόγραμμα το οποίο δεν ισχύει γιατί ανά πάσα ώρα και στιγμή ακυρώνεται μάθημα ή τροποποιείται για το εξάμηνο κι οι φοιτητές δε μπορούν να δουλεύουν με ασταθή πρόγραμμα. Παντελής έλλειψη οργάνωσης στα πανεπιστήμια και γενικώς και η παιδεία μια αποτυχία.

Τέλος, ας μην θίξω περαιτέρω το θέμα κορωνοϊού. Νοσώ δεύτερη φορά και το κράτος δεν εκδίδει πιστοποιητικό νόσησης, εμβόλιο δεν μπορώ να κάνω ακόμα δυστυχώς και η απάντηση του ΕΟΔΥ ήταν “για 3 μήνες θα πληρώνετε να κάνετε Rapid Test”.

Ξέχασα να πω ότι οι δικαστικοί κλητήρες παραιτούνται επειδή δεν τους πληρώνει το κράτος και ζητάνε απ’ τους πολίτες μαύρα λεφτά και 50ρικα για να παραδώσουν δικαστικές αποφάσεις και λένε ψέματα ότι δεν έχουν βενζίνες για να τα τσεπώνουν παραπάνω.

Χριστίνα Νεσκάκη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης