Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΠΕΙΚΔΑΠ ) με επιστολή της προς το γραφείο του πρωθυπουργού και τα συναρμόδια Υπουργεία, ζητά την άμεση άρση της αναστολής λειτουργίας των ΚΔΑΠ.

Στην επιστολή της αναφέρεται: «Η ομηρία στην οποία βρίσκονται από το Νοέμβριο οι 700 Δομές Ιδιωτικών ΚΔΑΠ και οι 6.000 Εργαζόμενοι σε αυτές πρέπει να τελειώσει. Τα παιδιά ηλικίας 5 -12 χρονών αποτελούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, κατηγορία χαμηλής επικινδυνότητας υιικού φορτίου και η ανάγκη η δική τους αλλά και των γονέων για επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων είναι επιτακτική, λόγω και της έναρξης όλων σχεδόν των εργασιακών δραστηριοτήτων (τουρισμός, αγροτικές δραστηριότητες, επιχειρήσεις).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης ζητά από την πολιτεία την στήριξη και την περεταίρω οικονομική ενίσχυση του προγράμματος Έναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής’, δεδομένου και της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει πολλές οικογένειες λόγω των υγειονομικών γεγονότων τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Επίσης ζητά άμεσα σύσταση ομάδας εργασίας με εκπροσώπους των ιδιωτικών ΚΔΑΠ και των αρμοδίων υπουργείων, για την κατάθεση προτάσεων, για την εξυγίανση και βελτίωση του κλάδου της Δημιουργικής Απασχόλησης που εξυπηρετεί τους στόχους που ορίζει το πρόγραμμα Έναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής’».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης