Επιστολή καθηγητή της ΑΣΟΕΕ στον Ανδρέα Κωνσταντάτο για την πρόσφατη επίθεση στην Πατησίων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 13:29
Επιστολή καθηγητή της ΑΣΟΕΕ στον Ανδρέα Κωνσταντάτο για την πρόσφατη επίθεση στην Πατησίων

Σε επιστολή του ο Στέλιος Μπεκίρος, Επίκουρος Καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, προς τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» Ανδρέα Κωνσταντάτο, με αφορμή την πρόσφατη επίθεση που δέχτηκε ο δεύτερος έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, εκφράζει τη λύπη του για το περιστατικό ενώ, όπως αναφέρει, η θέση των Πρυτανικών Αρχών για την κατάσταση είναι ότι... «για την σωματική μας ακεραιότητα δεν είναι υπεύθυνοι εκείνοι, παρά αποκλειστικώς όλοι εμείς που υφιστάμεθα τις επιθέσεις»!

«Ειλικρινώς εύχομαι η παρέμβασή σας να συνέβαλε προκειμένου να εκκινήσει ένας διάλογος επί του θέματος», προσθέτει στην επιστολή του ο καθηγητής.

Η επιστολή: 

«Αγαπητέ Κύριε Κωνσταντάτε,

Πρωτίστως σας συγχαίρω για την υποψηφιότητά σας με τον συνδυασμό του Κ. Μπακογιάννη. Αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την Αθήνα η διεκδίκηση του Δήμου από τον Μπακογιάννη ο οποίος μαζί με τους εκλεκτούς υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στο ψηφοδέλτιο του, θεωρώ επιτέλους θα κάνει τη διαφορά για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. 

Θα ήθελα επωνύμως να απευθυνθώ σε εσάς ύστερα από τα απαράδεκτα φαινόμενα βίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου και την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή μου. Ξέρετε, … δεν είναι ασφαλώς η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοιου είδους έκτροπα, υπό την παρούσα διοίκηση της ΑΣΟΕΕ.

Προς επίρρωση των λόγων σας, θυμίζω τα γεγονότα ξυλοδαρμού ΑΜΕΑ στο πρόσφατο παρελθόν από κουκουλοφόρους, επιθέσεις σε αστυνομικούς από άτομα ορμώμενα εντός της ΑΣΟΕΕ, επιθέσεις σε δημοσιογράφους ή συνάδελφους μου από τους παράνομους μικροπωλητές, ξυλοδαρμούς υπαλλήλων του Ιδρύματος και Καθηγητών και εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών εκτός και εντός της ΑΣΟΕΕ, όλα σε γνώση του Πρύτανη. Προσωπικώς, τον Οκτώβριο 2017 κατήγγειλα εγγράφως στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών για πολύ σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα εναντίον μου και άλλων συναδέλφων εντός του Πανεπιστημιακού χώρου κατά τη διεξαγωγή μαθημάτων μας.

Ανάλογες καταγγελίες και αναφορές έχουν κοινοποιηθεί στον Πρύτανη και στα τακτικά μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, ωστόσο ΠΟΤΕ δεν προέβησαν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Αντιθέτως, η απάντηση των Πρυτανικών Αρχών προς όλους εντός και εκτός ΑΣΟΕΕ, ήταν ότι για την σωματική μας ακεραιότητα δεν είναι υπεύθυνοι εκείνοι, παρά αποκλειστικώς όλοι εμείς που υφιστάμεθα τις επιθέσεις! Απολύτως εναρμονισμένοι στο πνεύμα που διακατέχει τους κυβερνώντες, δεν «ιδρώνει το αυτί τους» με αποτέλεσμα όλοι μας να βρισκόμαστε για χρόνια τώρα στο έλεος της παρανομίας.

Βιώσατε ο ίδιος και οι συνεργάτες σας το μέγεθος της ανομίας. Λυπάμαι αφάνταστα, και σας μεταφέρω ως Καθηγητής του ιδρύματος τον αποτροπιασμό μου και τη συγγνώμη μου. Δεν αναμένω ασφαλώς - ενώ θα έπρεπε - με δελτίο τύπου ο Πρύτανης να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από εσάς, από όλους του δημότες της Αθήνας αλλά και τον Ελληνικό Λαό για το «άσυλο των παρανόμων», όπως ορθότατα αναφέρατε σε συνέντευξη σας.      

Ειλικρινώς εύχομαι η παρέμβασή σας να συνέβαλε προκειμένου να εκκινήσει ένας διάλογος επί του θέματος. Ωστόσο, δε σας κρύβω ότι με διακατέχει απαισιοδοξία προς το παρόν. Ελπίζω σύντομα να απαλλαγούμε από τους ιδεοληπτικούς «ταγούς των καιρών» σε όλα τα επίπεδα του εκπαιδευτικού, οικονομικού και πολιτικού γίγνεσθαι. Να αναλάβουν άξιοι όπως εσείς και ασφαλώς ο Κ. Μπακογιάννης, παρά το λυσσαλέο πόλεμο που είναι βέβαιο ότι θα δεχτείτε από την «αβάσταχτη μετριότητα» που απέρχεται.

Επωνύμως και ευθαρσώς σας απευθύνομαι.

Σας μεταφέρω τους θερμούς μου χαιρετισμούς και παραμένω στο πλευρό σας, όχι ασφαλώς μόνον σε ότι αφορά την επίθεση που δεχτήκατε, για οτιδήποτε μπορώ να συνεισφέρω με τις ελάχιστες δυνάμεις μου στον αγώνα σας για αξιοπρέπεια και ήθος.  

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Στέλιος Μπεκίρος

Επ. Καθηγητής ΑΣΟΕΕ»

Διαβάστε ακόμα: Επίθεση μπροστά στην ΑΣΟΕΕ σε ΑμΕΑ και στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Α. Κωνσταντάτο

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 13:30