Με επιστολή του προς τη διοίκηση των φυλακών Νιγρίτας ο Χριστόδουλος Ξηρός διαμαρτύρεται για τις συνθήκες κράτησής του, που τις χαρακτηρίζει «ειδικό καθεστώς» και «πλήρη απομόνωση» και ζητά να του επιτραπεί να ακολουθεί το κανονικό ημερήσιο πρόγραμμα.

Διαβάστε την επιστολή του όπως δημοσιεύτηκε στο athens.indymedia.org:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αίτηση – αναφορά
του
Χριστόδουλου Ξηρού
προς
το συμβούλιο του Γ.Κ.Κ. Μακεδονία ΙΙΙ

Θέμα: Η τοποθέτησή μου σε κανονική πτέρυγα με πλήρη δικαιώματα.

Από την πρώτη μέρα που μεταφέρθηκα στο κατάστημά σας τοποθετήθηκα σε “ειδικό καθεστώς” δηλαδή σε πλήρη απομόνωση και χωρίς να εφαρμόζεται σε μένα το κανονικό ημερήσιο πρόγραμμα (λιγότερες ώρες προαυλισμού – ή και καθόλου – εμφανή καθυστέρηση στο άνοιγμα – περικοπές στα επισκεπτήρια κ.α.) Η τοποθέτηση αυτή – με τα επακόλουθά της – προφανώς αποφασίστηκε από το συμβούλιο σας μέ την αόριστη επίκληση “λόγων ασφαλείας και προστασίας μου” που όμως ουδέποτε εγώ ζήτησα – το αντίθετο μάλιστα – και ακόμα πιο αόριστων ” άνωθεν εντολών” που ποτέ δεν μου γνωστοποιήθηκαν “ως έδει”. Το γεγονός ότι αυτές οι περίφημες “εντολές” είναι άνωθεν δεν τις καθιστά φυσικά αυτομάτως και νόμιμες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης να σημειώσω εδώ ότι σε απαράλλαχτο καθεστώς δηλ. πλήρους απομόνωσης και περικοπών δικαιωμάτων κρατούμουν και στα προηγούμενα Κ.Κ. δηλ. του Δομοκού και των Χανίων [με εξαίρεση για να είμαι δίκαιος του κ.κ. Χανίων όπου εκτός της απομόνωσης είχα όλα τα λοιπά δικαιώματα]. Πλην “δώρον άδωρον” διότι ποιός μπορούσε να με επισκεφθεί στην άκρη του κόσμου εν μέσω οικονομικής κρίσης;

Τελικά για να μην μακρηγορώ , παρά τήν υποτιθέμενη κατάργηση των φυλακών τύπου Γ ,είμαι ο μόνος κρατούμενος πανελλαδικά που εξακολουθώ να κρατούμαι σε αυτό το “ιδιότυπο” καθεστώς εκδικητικής απομόνωσης εδώ και πάνω από 7 μήνες χωρίς να ενδιαφέρεται και χωρίς να ευαισθητοποιείται κανείς . Ούτε οι κ.κ. καθηγητές – υπουργοί της “πρώτη φορά αριστερής” διακυβέρνησης ούτε οι ποικιλώνυμοι -αυτόκλητοι συμπαραστάτες κάθε λογής δικαιωμάτων και ελευθεριών (!!!)

Κύριοι του συμβουλίου

όποιες και όσες ψευδεπίγραφες εντολές και αν επικαλείσθε, είτε άνωθεν είτε κάτωθεν (της τραπέζης) είτε πέραθεν , δεν σας απαλλάσσουν και δεν σας νομιμοποιούν.

Είστε συνεργοί σε βασανισμό κρατουμένου

διότι και μόνο η παρατεταμένη κράτηση σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης συνιστά βασανισμό σύμφωνα με την Ε.Σ.Δ.Α. που έχει συνυπογράψει και η χώρα μας και είναι υποχρεωμένη να τηρεί.
Και να θυμίσω εδώ ότι το Κ.Κ. σας έχει ήδη βεβαρυμένο ιστορικό όχι απλά σε βασανιστήρια αλλά σε δολοφονία κρατουμένου και δεν φαντάζομαι αυτό να περιποιεί τιμή σε κανέναν.

Ζητώ να σταματήσει άμεσα η παράνομη και εκδικητική συμπεριφορά , τα ανοιχτά και τα “συγκαλυμμένα” βασανιστήρια που έχουν στόχο την εξόντωσή μου.

Και πιο συγκεκριμένα:

πρώτον: να τερματισθεί άμεσα το καθεστώς της πλήρους απομόνωσης που ευρίσκομαι εδώ και 7 μήνες – εντελώς μόνος όλο το 24ωρο – χωρίς να έχω δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα σε κανέναν ούτε σε υπάλληλο ούτε σε κρατούμενο (που να τον βρω αλήθεια ; ) και χωρίς να έχω καμία πειθαρχική ποινή.

[ακόμα και ο δικός σας Σ.Κ. απαγορεύει την επιβολή πειθαρχικής απομόνωσης πέραν των 10 ημερών συνολικά !]

δεύτερον: να σταματήσει το μέτρο της νυχτερινής επιθεώρησης – ελέγχου που γίνεται με το πρόσχημα του ενδιαφέροντος για την υγεία μου. “Αν ενδιαφέρεστε στ’αλήθεια για την υγεία μου σταματήσετε να στέλνετε τα τσιράκια σας να διενεργούν νυχτερινές εφόδους , να ανάβουν τα φώτα να χτυπάνε τις πόρτες και να μην μπορώ να έχω μια στιγμή ηρεμίας”

τρίτον: Να μου επιτραπεί να βλέπω τους οικείους μου σε ανοιχτά επισκεπτήρια όπως έχω κάθε δικαίωμα και να μπορούν να με προμηθεύουν με τρόφιμα για να συμπληρώνω το πενιχρό συσσίτιο της φυλακής. Και επειδή θα βιαστείτε και εδώ να επικαλεσθείτε ψευδεπίγραφες απαγορεύσεις , να θυμίσω ότι σε όλα τα Κ.Κ. τηρείται το γράμμα του νόμου, μόνο όταν πρόκειται για πολιτικούς αντιπάλους ή για φτωχούς κρατούμενους . Εγώ είμαι και τα δύο.

“Αν πρόκειται για μεγαλόσχημους – εφοπλιστές – τραπεζίτες – μεγαλονονούς και λοιπά λαμόγια, εκεί δεν υπάρχει κανένα νομικό η τυπικό κώλυμα.

Όλοι οι μεγαλολεχρίτες έχουν από την πρώτη μέρα και χωρίς αριθμητικούς ή άλλους περιορισμούς, ανοιχτά επισκεπτήρια με όποιον θέλουν (πολλάκις και στα γραφεία της διοίκησης ) και φυσικά δεν γνωρίζουν ούτε την μυρωδιά από το συσσίτιο της φυλακής.

Αρκούνται σε αυτά που τους κουβαλάνε οι στρατοί τους, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι τόσο κραυγαλέα που τα επισκεπτήριά τους θυμίζουν μετακόμιση !.

Τελειώνοντας κύριοι του συμβουλίου σας ενημερώνω ότι αν δεν απαντήσετε άμεσα στα αιτήματά μου , θα αγωνιστώ με κάθε νόμιμο μέσο για τον τερματισμό της ιδιότυπης αυτής ομηρίας – όπως έχω κάθε δικαίωμα να πράξω – για να υπερασπιστώ τόσο την σωματική και ψυχική μου υγεία όσο και την αξιοπρέπειά μου.

Χριστόδουλος Ξηρός

Γ.Κ.Κ. Νιγρίτας 28-7-15

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης