Εν πλω προς το λιμάνι της Λάρνακας βρίσκεται το υπό ελληνική σημαία πλοίο «Αρίων», το οποίο επιχείρησε να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους της Γάζας. Σε επτά περίπου ώρες, αναμένεται να “δέσει” στο λιμάνι της Λάρνακας.

Ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα, περίπου 80 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Γάζας, το πλοίο παρεμποδίστηκε  από πλοία του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού, τα οποία μάλιστα απείλησαν ότι θα το εμβολίσουν, εάν δεν απομακρυνθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη της αποστολής φόρεσαν σωσίβια και έπεσαν στο πάτωμα, με τους προβολείς από τα πολεμικά πλοία του Ισραήλ να είναι στραμμένα πάνω τους. Ακολούθησαν δύο δραματικές ώρες διαπραγματεύσεων μεταξύ του καπετάνιου και του αρχηγού της αποστολής με το ισραηλινό υπουργείο και αποφασίστηκε το «Αρίων» να πάρει το δρόμο της επιστροφής.

«Ζήσαμε πολεμικές στιγμές», δηλώνει στη zougla.gr ο γιατρός Θανάσης Παπαχριστόπουλος και περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τα όσα έζησε ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την παρεμπόδιση του πλοίου «Αρίων» από το ισραηλινό Ναυτικό, ο Έλληνας Πρέσβης στο Ισραήλ Ν. Ζαφειρόπουλος έκανε διάβημα διαμαρτυρίας το πρωί προς το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, μετά από οδηγίες του Ελληνικού ΥΠΕΞ.

Χθες, ιρανικό πλοίο που μετέφερε φάρμακα και τρόφιμα στη Λωρίδα της Γάζας, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την περιοχή, ύστερα από πιέσεις και απειλές του ισραηλινού ναυτικού.  

Το «Αρίων», στο οποίο επιβαίνουν μέλη της οργάνωσης «Ελεύθερη Γάζα», γιατροί και δημοσιογράφοι, είχε αποπλεύσει την περασμένη Δευτέρα, αλλά λόγω μηχανικής βλάβης επέστρεψε λίγες ώρες αργότερα στην Κύπρο.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε κι έτσι το πρωί της Τετάρτης απέπλευσε ξανά, ωστόσο με τα μισά μέλη από την αρχική αποστολή. Οι υπόλοιποι, μεταξύ των οποίων η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας, έμειναν πίσω για να βοηθήσουν σε περίπτωση που υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

Η zougla.gr  επικοινώνησε με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Σοφία Σακοράφα, η οποία ήταν μέλος της αρχικής αποστολής του «Αρίων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης