Πατήστε εδώ για να δείτε τι συμβαίνει στο 17ο χλμ της Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 22:00 χθες το βράδυ, η επιστροφή των εκδρομέων, οι οποίοι εγκατέλειψαν κατά χιλιάδες τα αστικά κέντρα για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα σε διάφορους προορισμούς ανά την Ελλάδα.

Αφού άφησαν πίσω τους το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία και τις οικογενειακές στιγμές, οι περισσότεροι εκδρομείς πήραν τον δρόμο της επιστροφής.

Συνολικά από τη Μ. Δευτέρα εγκατέλειψαν το «κλεινό άστυ» 740.000 οχήματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Τροχαία, περισσότερα από 5 χλμ ουρά έχουν σχηματιστεί στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων Κορίνθου, ρεύμα προς Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, προβλήματα παρουσιάζονται από το 60ο μέχρι το 25ο χλμ της N.E.O. Αθηνών-Κορίνθου, καθώς λόγω της πυκνής ροής, οι οδηγοί έχουν «κατεβάσει» ταχύτητα και κινούνται πολύ αργά, ενώ μικροπροβλήματα σημειώνονται και στο ύψος του Λουτρακίου. Ανάσχεση της κυκλοφορίας των οχημάτων σημειώνεται επιπλέον σε δύο σημεία της Ε.Ο. Κορίνθου- Πατρών, λόγω εκτέλεσης έργων. Συγκεκριμένα, με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία από το 151ο χλμ. έως 153ο χλμ. της Ε.Ο., στο ύψος της Ακράτας και από το 141ο χλμ. έως το 145ο χλμ., στο Δερβένι. Προβλήματα παρατηρούνται και στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Την ίδια ώρα, στην άλλη είσοδο της πόλης, και συγκεκριμένα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, με χαμηλές ταχύτητες πραγματοποιείται η κυκλοφορία, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το 57ο έως το 45ο χλμ. Στα διόδια Αφιδνών οι οδηγοί, από τις 17:00-20:00, διέρχονταν ελεύθερα καθώς πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση των μελών του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Η Τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή, λαμβάνοντας ειδικά μέτρα στις εθνικές οδούς. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι οι εκδρομείς θα ταξιδέψουν με αραιές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν χωρίς, ωστόσο, να σημειωθούν βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της Τροχαίας, η επιστροφή στην πρωτεύουσα θα γίνει σταδιακά εντός της εβδομάδας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1η Μαΐου.

Τροχαίο στις Αφίδνες

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης του «Δεν Πληρώνω» σημειώθηκε σύγκρουση αυτοκινήτων, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Συγκεκριμένα, οδηγός σταμάτησε να πληρώσει το αντίτιμο των διοδίων, διερχόμενο τζιπ φρέναρε απότομα με αποτέλεσμα το όχημα που ακολουθούσε (Ford Fiesta) προσέκρουσε στο πίσω μέρος του προπορευόμενου οχήματος. Το παράδοξο είναι ότι ο οδηγός του πρώτου οχήματος έφυγε δίχως να ενδιαφερθεί για τους υπόλοιπους.

Ουρές στα Μάλγαρα λόγω της επιστροφής των εκδρομέων

Τρεις φορές, μέχρι στιγμής, οι υπεύθυνοι των διοδίων Μαλγάρων αναγκάστηκαν να επιτρέψουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες ουρές, που σχηματίζουν στα έξι ταμεία που λειτουργούν στην είσοδο της πόλης, τα οχήματα των εκδρομέων που επιστρέφουν.


(H κίνηση στα Μάλγαρα) πηγή φωτό: seleo

Η αυξημένη κίνηση λόγω της επιστροφής, αναμένεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης Γ. Θάνογλου, ότι θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις 21:00 το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι στις άλλες εισόδους στις πόλεις, ( Δερβένι, Χαλκιδική) η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Αθηνών

Μικρά προβλήματα δημιούργησε καραμπόλα έξι αυτοκινήτων η οποία έγινε σήμερα το απόγευμα στο ρεύμα εισόδου προς Θεσσαλονίκη, της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης -Αθηνών. Η καραμπόλα έγινε στο ύψος της γέφυρας του Αξιού ποταμού και δεν υπήρξαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.

Τα αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν πολύ γρήγορα αλλά παρόλα αυτά για λίγη ώρα προκλήθηκε υπερφόρτωση των διοδίων των Μαλγάρων.

Την προσωρινή υπερφόρτωση ενίσχυσε και ένα δεύτερο ατύχημα που προκλήθηκε από εκτροπή αυτοκινήτου, που έγινε στο ίδιο σημείο, χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας των διοδίων μέχρι τις 14:00 είχαν κινηθεί 5.000 αυτοκίνητα στο ρεύμα εισόδου και 5.700 στο ρεύμα εξόδου από Θεσσαλονίκη.

Η είσοδος των αυτοκινήτων στην πόλη συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς με αποτέλεσμα στα διόδια των Μαλγάρων να παρατηρούνται μικρές καθυστερήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης