Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει από την 1η Μαρτίου οι ειδικευόμενοι γιατροί του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, λόγω καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών.

«Τους τελευταίους τέσσερις μήνες εφημερεύουμε απλήρωτοι» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, σημειώνοντας ότι σε όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία (στρατιωτικά και μη), η αποπληρωμή των εφημεριών Νοεμβρίου τουλάχιστον έχει ολοκληρωθεί. Οι ειδικευόμενοι πολίτες γιατροί κάνουν λόγο για απαξίωση, αναφέροντας ότι η αμοιβή του ειδικευόμενου για μια εφημερία αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από 3 ευρώ/ώρα εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, «στο 251 ΓΝΑ, σε αντίθεση με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, εν ώρα εφημερίας παρίστανται και εργάζονται μόνο ειδικευόμενοι γιατροί, καθώς οι στρατιωτικοί ειδικευμένοι γιατροί εφημερεύουν από το σπίτι τους σε καθεστώς “ετοιμότητας”», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Από τη μεριά του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τη διοίκηση του Νοσοκομείου και την Οικονομική Υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού να διευθετήσει άμεσα το ζήτημα, επισπεύδοντας τη διαδικασία αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης