Στην Κεφαλονιά βρίσκεται η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ώστε να παραδώσει η ίδια επιταγή αξίας 5.000.000 ευρώ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Τα χρήματα αυτά, θα διατεθούν από την Περιφέρεια για την ολοκλήρωση των έργων του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, του ΕΠΑΛ, του σχολείου της Αγ. Θέκλης καθώς και άλλους χώρους που υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την Κεφαλονιά το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Δούρου, συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτο, την βουλευτή Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τους Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Αττικής Χρήστο Καραμάνο, Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα και Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής ΠΙΝ Σπύρο Γαλιατσάτο και το Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση βρέθηκε νωρίς το πρωί σήμερα στην περιοχή της Παλικής, και πιο συγκεκριμένα στο Ληξούρι, και ξεναγήθηκε στα έργα που γίνονται τρία χρόνια μετά τους σεισμούς στην περιοχή.

«H δωρεά της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τους σεισμούς του 2014 είναι παράδειγμα αλληλεγγύης και διαπεριφερειακής συνεργασίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Επίσης, ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε ότι «μέσω αυτής της συνεργασίας διαφαίνεται και ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να παίξει η Αυτοδιοίκηση, ως ο εγγύτερος θεσμός στους πολίτες, με άμεσες διαδικασίες, αλληλεγγύη και συνεργασία. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής που κάνει πράξη τη δέσμευσή της για τη δωρεά των 5εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά και περιμένω τη συνάδελφό μου την κα. Δούρου για να εξηγήσουμε από κοινού στον λαό της Κεφαλονιάς και των Ιονίων Νήσων το όφελος των συνεργασιών αυτών και την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ρόλου της Αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο Θ. Γαλιατσάτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης