Με τροπολογία, θα επιχειρήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης να ρυθμίσει το θέμα της εξόφλησης νυχτερινών και εξαιρέσιμων στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Το θέμα συζητήθηκε, το πρωί, στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις στο κατάστημα κράτησης στη Νιγρίτα Σερρών, ελλείψεις που ανάγκασαν τους απλήρωτους υπαλλήλους για τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα, να κάνουν έρανο στη Νιγρίτα για να εξασφαλίσουν φαγητό στους κρατούμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κώστας Καραγκούνης, επισήμανε ότι τα προβλήματα είναι δυστυχώς κοινά για όλα τα καταστήματα κράτησης, καθώς «τα οικονομικά δεδομένα είναι πενιχρά».

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι θα δώσει ανάσα στο σύστημα η έγκριση 500 νέων θέσεων σωφρονιστικών υπαλλήλων και αναφερόμενος στο θέμα της σίτισης είπε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή από τα 3,10 ευρώ που δίνονταν για τη σίτιση κάθε κρατούμενου, το ποσό μειώθηκε στα 2,10 ευρώ και μετά από επέμβαση του ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων) ανέβηκε τελικά στα 3 ευρώ κατά άτομο.

Ειδικά για τη Νιγρίτα Σερρών, ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι ενώ υπάρχουν πέντε πτέρυγες, σήμερα λειτουργούν μόνο δύο για να μην επιβαρυνθεί το προσωπικό, εξέφρασε όμως την εκτίμηση ότι το πρόβλημα θα περιοριστεί με τις προσλήψεις που θα προχωρήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης