Την άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ ζητεί ο πρόεδρός του, Χρυσόστομος Σταμούλης, με αφορμή περιστατικό βίας που σημειώθηκε χθες στη Θεολογική Σχολή, όταν καθηγητές και φοιτητές επιχείρησαν να καθαρίσουν από τα σκουπίδια τον γύρω χώρο και δέχθηκαν επίθεση και ξυλοδαρμό από φοιτητές και εργολαβικούς υπαλλήλους, που χαρακτήρισαν την πρωτοβουλία τους ως απεργοσπαστική.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, δύο καθηγήτριες των Τμημάτων Θεολογίας και Ποιμαντικής, αλλά και μία φοιτήτρια δέχθηκαν επίθεση από ομάδα φοιτητών και εργολαβικών υπαλλήλων, που έσπευσαν να τις εμποδίσουν να καθαρίσουν τη σωρό σκουπιδιών που είχε κατακλύσει τους χώρους της σχολής. Ακολούθησε λογομαχία και κυνηγητό εντός της σχολής, που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της φοιτήτριας, η οποία οδηγήθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο. Μάλιστα, όταν έσπευσε στο σημείο καθηγητής, προκειμένου να προστατεύσει τις καθηγήτριες και τη φοιτήτρια, δέχθηκε ξυλοδαρμό από τους εναντιωμένους φοιτητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά, περίπου δέκα άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο πέταξαν στους διαδρόμους και στα γραφεία της σχολής σακούλες με σκουπίδια, ενώ γέμισαν με συνθήματα και μπογιές το σημείο φύλαξης.

Ο κ. Σταμούλης εξέφρασε την αλληλεγγύη του στα αιτήματα των εργολαβικών υπαλλήλων, ωστόσο υποστήριξε ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει το πρόβλημα της καθαριότητας και τίθεται πλέον ζήτημα ασφάλειας και σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων και φοιτητών της σχολής.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης