Ο Δήμος Μυτιλήνης τίμησε σήμερα στο Παλαιό Δημαρχείο μέλη του Πατριωτικού Ομίλου των απογόνων των Ηρώων του 1821, στο πλαίσιο της ανακήρυξής τους ως επίτιμους δημότες και πρεσβευτές του Δήμου Μυτιλήνης. Ας σημειωθεί ότι η τιμητική εκδήλωση έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις για τα 109 χρόνια από την απελευθέρωση της Λέσβου από τον Οθωμανικό ζυγό που τιμώνται αύριο, 8 Νεμβρίου.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, υποδεχόμενος τα μέλη του Πατριωτικού Ομίλου, δήλωσε πως «η επίσκεψη τιμά όλους τους δημότες της Μυτιλήνης και τους πολίτες του νησιού μας και δίνει ένα μήνυμα ενότητας, σύμπνοιας και αποφασιστικότητας των Ελλήνων. Από δω και στο εξής θα αισθανόμαστε ότι είμαστε και εμείς μέρος μίας μεγάλης οικογένειας, όλων εκείνων που μας πρόσφεραν, με τίμημα το αίμα τους και τη ζωή τους, την ελευθερία και όλα τα αγαθά που απολαμβάνουμε σήμερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόντες στην τελετή ήταν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, η διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας, Ντίνα Αδαμοπούλου, ο πρόεδρος του Ομίλου, Κωνσταντίνος Πλαπούτας και το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Δήμου Ύδρας και επιχειρηματίας, Παναγιώτης Μανιάς.

Αναλυτικά τιμήθηκαν οι:

1. Κωνσταντίνος Πλαπούτας του Γεωργίου
2. Παναγιώτης Ζαΐμης του Λεωνίδα
3. Κωνσταντίνος Ζαΐμης του Ανδρέα
4. Στέφανος Νικήτας του Δημητρίου
5. Ανδρομάχη Κουντουριώτη-Βαλσαμάκη του Ιωάννη
6. Θεόδωρος Γρίβας -Ασπρογέρακας του Κωνσταντίνου
7. Νικόλαος Βαρνάβας του Σπυρίδωνα
8. Αντώνιος Πετμεζάς του Γκολφίνου
9. Σταμάτιος Κανάρης του Ανδρέα
10. Πέτρος Οικονόμου του Αλεξάνδρου
11. Θεοδόσιος Σταϊκόπουλος του Ελευθερίου
12.Γιαννάκης Γκρίτζαλης του Δημητρίου
13. Κωνσταντίνος Τζαβέλας του Λάμπρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης