Επίτιμος δημότης Χανίων ο Μίμης Πλέσσας

Επίτιμος δημότης Χανίων ο Μίμης Πλέσσας
Σε επίτιμο δημότη Χανίων ανακηρύσσεται ο μουσικοσυνθέτης, Μίμης Πλέσσας, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της πολύχρονης και σημαντικής προσφοράς του στον πολιτισμό της χώρας μας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 19.00 στην αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χανίων.

Ένας από τους στόχους της δημοτικής Αρχής στον τομέα του πολιτισμού είναι η επιβράβευση και η στήριξη ανθρώπων, που έχουν συμβάλει στην προαγωγή της τέχνης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας στον τόπο μας», ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης επισημαίνοντας ότι η λαμπρή καλλιτεχνική και συνθετική δραστηριότητα του μουσικοσυνθέτη καλύπτει, τα τελευταία 50 χρόνια, όλους τους τομείς της μουσικής, του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Η πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Χριστίνα Φραγκογιάννη, αναφέρθηκε στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση αναγόρευσης του Μίμη Πλέσσα σε επίτιμο δημότη Χανίων. «Αναγνωρίζοντας τη συμβολή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη στον πολιτισμό μας, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, το δημοτικό μας Συμβούλιο θα τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη Χανίων», τόνισε μεταξύ άλλων.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013, 02:58