Με απόλυτη επιτυχία και με την παρουσία όλης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου η άσκηση «Ιωνάς 11» που αφορούσε περιστατικά διάσωσης στο θαλάσσιο χώρο.

Η άσκηση ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή με εναέρια και πλωτά μέσα και διεξήχθη σε τρία στάδια, με διαφορετικά περιστατικά που αφορούσαν ατυχήματα, είτε από πτώση αεροσκάφους, είτε από πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο και την παρακολούθησαν ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Γιάγκος Ιωάννης, ο αρχηγός του ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας και άλλα στελέχη της στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς και αρκετοί στρατιωτικοί ακόλουθοι άλλων χωρών. Και στα τρία σενάρια της άσκησης υπήρξε επέμβαση ελικοπτέρων και πλωτών μέσων για τη διάσωση των ναυαγών, γεγονός που διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της άσκησης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Γιάγκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα και έδωσε τα συγχαρητήριά του τόσο σε αυτούς που σχεδίασαν όσο και σε αυτούς που εκτέλεσαν την άσκηση οργανωμένα και με τα απαραίτητα μέσα. Επεσήμανε, επίσης, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τις δυνατότητες να καλύψουν τις απαιτήσεις που υπάρχουν για την έρευνα και τη διάσωση, καθώς και για τυχόν ατυχήματα, ενώ ευχαρίστησε επίσης ιδιαίτερα τους ακολούθους που παρακολούθησαν την άσκηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης