Επιτυχής η δημοπρασία δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011, 22:03
Επιτυχής η δημοπρασία δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων

Στα 13.970.000,00 ευρώ ανήλθαν τα έσοδα του Δημοσίου από την πρώτη δημοπρασία δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, διατέθηκαν 1.100.000 δικαιώματα εκπομπής προς 12,70 ευρώ το ένα.

«Οι δημοπρατήσεις εκπομπών αερίων ρύπων μπορούν να καταστήσουν δυνατή την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης, να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και να αποφέρουν έσοδα σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια για αλλαγή της πορείας της εθνικής οικονομίας της χώρας» αναφέρει το ΥΠΕΚΑ.

Παράλληλα, τονίζει ότι η δημοπράτηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, παρά το δυσμενές κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις αγορές ρύπων διεθνώς. Στη δημοπρασία κατατέθηκαν από οκτώ μέλη του Χρηµατιστηρίου Αθηνών χρηµατικές εγγυήσεις πριν από τη δημοπρασία, το συνολικό ποσό των οποίων ήταν ικανό να καλύψει περίπου το εξαπλάσιο της δημοπρατούμενης ποσότητας, γεγονός που δείχνει το έντονο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη δημοπράτηση. Οι συμμετέχοντες των οποίων οι προσφορές έγιναν δεκτές ήταν τέσσερις.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011, 22:03