Επιχείρησαν να αποτρέψουν την είσοδο 41 προσφυγόπουλων σε σχολείο του Δήμου Βόλβης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016, 16:38
Επιχείρησαν να αποτρέψουν την είσοδο 41 προσφυγόπουλων σε σχολείο του Δήμου Βόλβης
Με επεισοδιακό τρόπο άρχισε η πρώτη ημέρα των προσφυγόπουλων στο δημοτικό σχολείο Προφήτη του Δήμου Βόλβης στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας των αντιδράσεων μιας ομάδας κατοίκων του χωριού. Περίπου 30 άτομα, γονείς παιδιών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο, συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην κεντρική είσοδο, αντιδρώντας στην έλευση των προσφυγόπουλων.

Οι λόγοι της εναντίωσής τους, όπως λένε, αφορούν στην ελλιπή ενημέρωση από την πλευρά της Πολιτείας, τόσο για την έλευση των παιδιών όσο και για την εμβολιαστική τους κατάσταση. Μάλιστα, τοποθέτησαν λουκέτο στην κεντρική πύλη του σχολείου, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο των παιδιών, αλλά και δύο ελληνικές σημαίες.

Ένταση προκλήθηκε, προς στιγμήν, και κατά την έλευση του περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, στον οποίο το συγκεντρωμένο πλήθος επιτέθηκε φραστικά, ζητώντας εξηγήσεις γιατί επελέγη η συγκεκριμένη δομή.

Αποδοκιμασίες κατά των υπευθύνων υπήρξαν και όταν άνοιξε η πλαϊνή πόρτα, προκειμένου να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα, που έφτασαν στο σχολείο γύρω στις 15.00.

Τελικά, τα παιδιά εισήλθαν στον χώρο του σχολείου, χωρίς περαιτέρω εντάσεις, ενώ από νωρίς υπάρχει αστυνομική παρουσία στην περιοχή. Έξω από το σχολείο παραμένουν μέχρι αυτήν την ώρα οι γονείς που αντιδρούν.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016, 17:48