Επιχείρηση «Θέτις» στο κέντρο της Αθήνας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013, 13:11
Επιχείρηση «Θέτις» στο κέντρο της Αθήνας
Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η επιχείρηση ευρείας κλίμακας της αστυνομίας με κωδική ονομασία «Θέτις», που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, με σκοπό την προσαγωγή και απομάκρυνση αγνώστου αριθμού εξαρτημένων από ουσίες ατόμων, τα οποία μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα, προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) εξέδωσε έγγραφο με την ένδειξη «εμπιστευτικό», με το οποίο ενημέρωνε το προσωπικό του για ολονύκτια επιχείρηση, με σκοπό «τη μεταφορά τους στην Αμυγδαλέζα για να καταγραφούν», όπως αναφέρει το έγγραφο.

Η επιχείρηση «Θέτις» έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς πρόκειται για προσαγωγές ατόμων εξ όψεως, χωρίς να έχουν υποπέσει σε κάποιο αδίκημα.

Οι προσαχθέντες θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και θα δώσουν πλήρη στοιχεία. Το προσωπικό που θα συμμετάσχει στην επιχείρηση προέρχεται, σύμφωνα με το έγγραφο, από το ΕΚΕΠΥ, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Υπουργείο Υγείας.

Μετά το τέλος της επιχείρησης, όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι προσαχθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι, ενώ το ΕΚΕΠΥ και η ΕΛ.ΑΣ. θα προβούν σε αποτίμηση και θα εξαγάγουν συμπεράσματα.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013, 13:18