Επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη που αγνοείται στα Πιέρια

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013, 21:30
Επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη που αγνοείται στα Πιέρια
Επιχείρηση για τον εντοπισμό ορειβάτη που αγνοείται στα Πιέρια Όρη έχει στηθεί εδώ και μερικές ώρες από τις αρχές και το Παράρτημα Κοζάνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Ο 54χρονος ορειβάτης, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Κοζάνης, απομακρύνθηκε από τα άλλα μέλη του Συλλόγου στο χωριό Καταφύγι με κατεύθυνση προς το καταφύγιο της Αβδέλλας, ενώ την τελευταία φορά που επικοινώνησε βρισκόταν στην περιοχή Κατσαρέσκα, σε υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρων. Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσχερείς, λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας και ορατότητας, αλλά και εξαιτίας του χιονιού που καλύπτει την ευρύτερη περιοχή.

Δύο ομάδες ερευνών κινούνται στην ευρύτερη περιοχή των δύο ορειβατικών καταφυγίων που βρίσκονται εκεί όπου εικάζεται ότι χάθηκε ο ορειβάτης, ενώ μία ομάδα ερευνών θα κινηθεί κατά μήκος των δασικών δρόμων της περιοχής, όπου εκτιμάται ότι βρίσκεται ο αγνοούμενος, βάση των τελευταίων πληροφοριών που έδωσε στην τελευταία επικοινωνία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 54χρονος είναι έμπειρος ορειβάτης και είχε μαζί του όλο τον απαραίτητο χειμερινό ορειβατικό εξοπλισμό.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Διαβάστε που παρουσιάζονται προβλήματα λόγω βαρυχειμωνιάς

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013, 22:07