Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών στο ακρωτήριο Πράσσο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015, 20:43
Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών στο ακρωτήριο Πράσσο
Την Τρίτη ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου (Σ.Α.Σ) κλήθηκε από το Λιμεναρχείου Σάμου να συνδράμει σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών - προσφύγων στο ακρωτήριο Πράσσο.

Σε συνεννόηση με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και με τον κυβερνήτη του σκάφους των Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος ο οποίος ήταν στο σημείο, το σκάφος «Γοργώ Τ.Σ. 137» με μικτή ομάδα διασωστών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σάμου και αυτοδυτών του Σ.Α.Σ. κατέπλευσε στη υποδειγμένη περιοχή όπου επικρατούσε θαλασσοταραχή.

Σε πρώτη φάση απεγκλωβίσαμε δια θαλάσσης ναυαγό τον οποίο είχε εντοπίσει το σκάφος «Νίκη» του καταδυτικού κέντρου Aegean scuba.

Σε δεύτερη φάση εκμεταλλευόμενοι το μικρό βύθισμα των ταχύπλοων σκαφών Γοργώ και Νίκη και παρά τη θαλασσοταραχή απεγκλωβίσαμε 70 άτομα από τη βραχώδη ακτή του ακρωτηρίου Πράσσο. Δυο άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βοήθησαν στην επιβίβαση των μεταναστών – προσφύγων στα σκάφη.

Όλοι οι ναυαγοί μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια στη παραλία Μουρτιά όπου τους ανέλαβε η αστυνομία και η πυροσβεστική.Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015, 20:51