Επιχείρηση «σκούπα» για τα παράνομα παρκαρισμένα στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, 13:11
Επιχείρηση «σκούπα» για τα παράνομα παρκαρισμένα στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης

Νέα επιχείρηση «σκούπα» πραγματοποιήθηκε το πρωί σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την απομάκρυνση των παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων. Κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας και της διεύθυνσης τροχαίας μοίρασαν κλήσεις στους παραβάτες οδηγούς, ενώ γερανός σήκωσε οχήματα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε από την οδό Αγίου Δημητρίου και επεκτάθηκε σε Τσιμισκή, Εγνατία, Εθνικής Αμύνης και 26ης Οκτωβρίου, ενώ οι περισσότερες κλήσεις που κόπηκαν αφορούσαν την κατάληψη διαβάσεων και ραμπών αναπήρων, αλλά και τα διπλοπαρκαρισμένα.

Την προειδοποίηση πως «η ανοχή θα είναι μηδενική» και πως θα υπάρχουν «έλεγχοι 365 ημέρες το χρόνο» έδωσε προς τους οδηγούς που παρανομούν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Δαγκλής. Πρόσθεσε δε πως οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και στο στόχαστρο θα μπουν και άλλοι δρόμοι όπως Βασιλίσσης Ολγας, Παπαναστασίου, Παπάφη, Κάλλας και η περιοχή γύρω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

«Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους», είπε από την πλευρά του ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος, Θωμάς Γέρμανος, ενώ στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα αναπηρίας, όταν παρκάρουν οδηγοί σε ράμπες αναπήρων και διαβάσεις, αναφέρθηκε ο Γιάννης Καστούρας, ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης για θέματα αναπηρίας, καλώντας τους οδηγούς να μην παρκάρουν σε τέτοιες θέσεις.

«Η απρόσκοπτη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην ομαλή ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο. Δυστυχώς όμως η μετακίνηση μόνο απρόσκοπτη δεν είναι λόγω της ασυνειδησίας των συμπολιτών μας. Παράνομες καταλήψεις αναπηρικών θέσεων και ραμπών. Δυστυχώς δεν υπάρχει ευαισθησία και ο στοιχειώδης σεβασμός προς τα εμποδιζόμενα άτομα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Καστούρας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, 13:11