Χρήστος Μαζάνης 

Οι ιταλικές Αρχές συνεχίζουν τους αυστηρούς ελέγχους στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος και της φοροδιαφυγής. Τελωνειακοί στο Μπάρι σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία, έπειτα από πληροφορίες, σταμάτησαν για έλεγχο ένα όχημα το οποίο προερχόταν από την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπίστωσαν πως το όχημα ήταν φορτωμένο με ρούχα «μαϊμού», επώνυμων εταιρειών, όπως Armani, Burberry, Dolce & Gabbana και Lacoste.

Όπως διευκρινίζουν οι Ιταλοί, αυτό το οποίο τους έκανε εντύπωση είναι πως το όχημα έφερε ισπανικές πινακίδες, ενώ η οδηγός ήταν γυναίκα και μάλιστα Βραζιλιάνα, κάτοικος Ισπανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά κατασχέθηκαν 402 κομμάτια ρούχα «μαϊμού», ενώ η οδηγός αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου.

Το όχημα μόλις είχε αφιχθεί από την Ελλάδα στο λιμάνι του Μπάρι με πλοίο της γραμμής.

Στο μικροσκόπιο τώρα των ιταλικών Αρχών είναι η διαδρομή του οχήματος αλλά και το πώς πέρασε απαρατήρητο μέσα από την ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα πάντως με ανώτατο Ιταλό αξιωματικό με τον οποίο συνομίλησε το zougla.gr, η κίνηση αυτή φέρεται να αποτελεί προπομπό για κάποια μεγαλύτερη προσπάθεια εισαγωγής «μαϊμού» ρούχων στην Ιταλία, μέσω της Ελλάδας. Αυτό όμως που, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει μπει στο μικροσκόπιο είναι το γεγονός πως οι πινακίδες του οχήματος ήταν ισπανικές, ενώ η γυναίκα οδηγός Βραζιλιάνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης