Τις τεράστιες προοπτικές που ανοίγονται για την παραπέρα ανάπτυξη των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων Αθήνας και Μόσχας, το 2016, με την ευκαιρία και του κοινού έτους Ελλάδας-Ρωσίας, υπογραμμίζει η διευθύντρια του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, Έλενα Κοντράτοβα.

Σημειώνει ότι στην παρούσα γεωπολιτική συγκυρία, με την Ρωσία να αναζητεί στρατηγικούς συνεργάτες στην Ανατολική Μεσόγειο, η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε μια ευκαιρία που παρουσιάζεται κάθε 100 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα, που περιγράφεται από μεγέθη, όπως η μείωση του εμπορικού ισοζυγίου κατά 35% -αποτέλεσμα των μέτρων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, του εμπάργκο στις εισαγωγές από κοινοτικές χώρες, το οποίο επέβαλλε η Μόσχα και της εσωτερικής υποτίμησης του ρουβλίου- η κα Κοντράτοβα επιμένει ότι «ευκαιρίες υπάρχουν».

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο προχωρεί στην οικοδόμηση εναλλακτικών δρόμων εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών, στους τομείς του φαρμάκου, των κατασκευών και των δομικών υλικών, των Ιατρικών Κέντρων Αποκατάστασης και στην κοσμηματοποιία.

Στην ίδια κατεύθυνση, έως τα μέσα του 2016, θα έχει παραδοθεί στον επιχειρηματικό κόσμο των δύο χωρών ολοκληρωμένη νομική και οικονομική πλατφόρμα δημιουργίας μεικτών επιχειρήσεων που θα επιτρέπει την εισαγωγή των προϊόντων και υπηρεσιών που θα παράγονται από κοινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επενδυτικό πεδίο η κ Κοντράτοβα βλέπει για το 2016 μια μεγάλη ευκαιρία με την δυνατότητα έλευσης στην Ελλάδα μεγάλων ρωσικών εταιρειών, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για να ακολουθήσουν και οι μικρομεσαίοι Ρώσοι επιχειρηματίες.

Τέλος συγχαίρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την σημαντική, όπως την χαρακτηρίζει, πρωτοβουλία της συνεργασίας με το ρωσικό Sputnik στην λειτουργία της κοινής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας καθώς, όπως σημειώνει, οι ειδήσεις από την Ρωσία θα πρέπει να τροφοδοτούνται από την πρώτη πηγή αντί της ανατύπωσης ειδήσεων που προέρχονται από δυτικά ΜΜΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης