Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές της Λέσβου μετά τον εντοπισμό ενός φακέλου με σκόνη που εστάλη την Τετάρτη στο γραφείο της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσής Βιτζιλάκη, στη Μυτιλήνη.

Η σκόνη που περιείχε ο φάκελος προκάλεσε σοβαρές ενοχλήσεις σε επτά άτομα τα οποία ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενο αυτό – αναπνευστικά προβλήματα και ενοχλήσεις στη βλεννογόνο τους – και για αυτόν τον λόγο μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η υγεία τους βελτιώνεται και ίσως η περίεργη σκόνη να τους προκάλεσε κάποια αλλεργικά συμπτώματα, τα οποία σιγά σιγά υποχωρούν.

Την ίδια ώρα, το κτήριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στον λόφο του «Ξενία» αποκλείστηκε και φρουρείται από την αστυνομία.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα τα αρμόδια υπουργεία στην Αθήνα και από χθες αργά το βράδυ έχουν φτάσει στη Μυτιλήνη κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και επιστήμονες από τον «Δημόκριτο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, ο φάκελος, ο οποίος παρελήφθη από εξειδικευμένο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος, μεταφέρθηκε με C-130 στην Αθήνα και εξετάζεται στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους. Επιπλέον, ειδικοί επιστήμονες πραγματοποίησαν έλεγχο στους χώρους του πανεπιστημίου.

Σημειώνεται ότι με απόφαση που εξέδωσαν χθες οι πρυτανικές αρχές η λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχει ανασταλεί επ’ αόριστον.

Η ανακοίνωση του πανεπιστημίου

Με ανακοίνωσή της η πρύτανης του ιδρύματος Χρυσή Βιτζιλάκη έκανε γνωστό ότι ανέστειλε «όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στον Λόφο του Πανεπιστημίου στη Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτήρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας».

Όπως αναφέρει η κα Βιτζιλάκη, το μεσημέρι της Τετάρτης «παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για τη διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του».

«Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητάς μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η πρύτανης.

Πηγή: lesvosnews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης