Έραψαν τα στόματά τους διεκδικώντας την ελευθερία τους

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010, 01:24
Έραψαν τα στόματά τους διεκδικώντας την ελευθερία τους
Για 44η συνεχή ημέρα συνεχίζει την απεργία πείνας στα Προπύλαια της Αθήνας μια ομάδα 44 ατόμων από το Ιράν, το αίτημα των οποίων είναι να αναγνωριστούν ως πολιτικοί πρόσφυγες από την ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα, τρεις από τους απεργούς, ο Mohammad Pour Samad, η Mandana Daeshnia και ο Afsin Talebi Rad προχώρησαν ακόμα πιο πέρα, ράβοντας τα στόματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας και καθιστώντας σαφές ότι είναι διατεθειμένοι να φτάσουν στα άκρα, εάν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά τους.Το μεσημέρι του Σαββάτου δύο από τους απεργούς χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο για νοσηλεία, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους ίδιους, το ΕΚΑΒ αρνήθηκε να τους στείλει ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα να καλέσουν ιδιωτικό ασθενοφόρο και να χρεωθούν το ποσό των 900 ευρώ.
Ωστόσο, όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, παρεμποδίστηκαν από άτομα που ανήκαν σε εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης (security), οι οποίοι τους φώναξαν: «Να φύγετε από εδώ, να επιστρέψετε στην πατρίδα σας, φύγετε τώρα αμέσως!».

Παρά την ένταση που επικράτησε, οι Ιρανοί κατόρθωσαν εντέλει να εισέλθουν στο νοσοκομείο και να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η Mandana Daeshnia

Ο Afshin Talebi Rad

Ο Mohammad Pour Samad

Φωτογραφικό υλικό: Πέτρος Αθανασόπουλος (ap_photopress@yahoo.com.mx)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010, 01:42