Έρευνα αρχείων του ΓΛΚ για τις περιόδους Α΄ και Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 18:43
Έρευνα αρχείων του ΓΛΚ για τις περιόδους Α΄ και Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
Παραδόθηκε την Παρασκευή, 8 Μαρτίου, στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, το έργο της Ομάδας Εργασίας για την Έρευνα των Αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που αφορούν στις περιόδους του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα έργο συλλογής, κωδικοποίησης, καταγραφής, ταξινόμησης και προστασίας του μεγάλου, παλαιού και ιστορικού αρχειακού υλικού. Ένα έργο, που, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε, ουσιαστικά και οργανωμένα, εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε: Συγκέντρωση του σχετικού αρχειακού υλικού σε χώρο του κεντρικού κτιρίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπου θα φυλάσσεται διακριτά.

Ταξινόμηση των φακέλων του αρχείου κατά κατηγορία. Ηλεκτρονική συνοπτική απεικόνιση των καταγεγραμμένου αρχειακού υλικού. Καταγραφή 761 τόμων αρχειακού υλικού. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ακολουθώντας τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία, παρέδωσε την Έκθεση στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ευχαριστεί το Συντονιστή της Ομάδας Εργασίας, Γενικό Διευθυντή Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού, κ. Π. Καρακούση, και τα μέλη της Ομάδας Εργασίας για την ολοκλήρωση του έργου, που τους ανατέθηκε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναλογιζόμενη το μεγάλο όγκο αρχειακού υλικού, που έπρεπε να συγκεντρωθεί για πρώτη φορά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 18:43