Έρευνα για καταγγελία ηθοποιού ότι βιάστηκε από μαθητή του Λιγνάδη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021, 17:29
Έρευνα για καταγγελία ηθοποιού ότι βιάστηκε από μαθητή του Λιγνάδη

Η αντίστροφη μέτρηση και για δεύτερο ηθοποιό, γνωστό από την τηλεόραση, ξεκινά, με την ολοκλήρωση της προανάκρισης από την Ασφάλεια και τη διαβίβαση της δικογραφίας  που έχει σχηματιστεί στον  εισαγγελέα για να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις του. Με γρήγορα βήματα υπό το φόβο της παραγραφής που καραδοκεί, η Εισαγγελία, όπως όλα δείχνουν,  είναι έτοιμη ν’ ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του, αξιολογώντας τη μήνυση την οποία κατέθεσε εναντίον του, άλλος νεαρός ηθοποιός, αλλά και τις καταθέσεις που δόθηκαν στην Ασφάλεια, οι οποίες φέρονται να «δένουν» το περιεχόμενό της με συγκεκριμένα περιστατικά και πρόσωπα, ικανά να ενισχύσουν τη βασιμότητα της.

Πιθανότατα έως αύριο το μεσημέρι, να έχει φτάσει στον εισαγγελέα ο φάκελος της δικογραφίας αυτής,  η προανάκριση της οποίας είχε ανατεθεί στην Ασφάλεια. Η καταγγελλόμενη πράξη του βιασμού σε βάρος του γνωστού από σήριαλ στην τηλεόραση ηθοποιού, βρίσκεται στα όρια της παραγραφής καθώς φέρεται να τελέστηκε  το 2006 και τα περιθώρια του χρόνου είναι πλέον ασφυκτικά.

Στη μήνυσή του ο νεαρός ηθοποιός περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για όσα έζησε τα οποία προσπάθησε να θάψει μέσα του αλλά επανήλθαν στη μνήμη του όταν άρχισε το «τσουνάμι» των καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου. «Θυμάμαι ότι βρέθηκα ακινητοποιημένος και κακοποιημένος. Με κακοποίησε σεξουαλικά… Προσπάθησα να αντισταθώ όσο μπορούσα γιατί τότε ήμουνα και πιο μικροκαμωμένος και μυϊκά, αλλά δεν τα κατάφερα. Καταρχάς είχα τρομάξει είχα παγώσει οπότε δεν έβρισκα δυνάμεις στο να μπορέσω να κάνω κάτι. Στάθηκα τυχερός γιατί χτύπησε το τηλέφωνό του και έτσι σηκώθηκε από το κρεβάτι για να απαντήσει. Και γλύτωσα τα χειρότερα…». Με τα λόγια αυτά περιγράφει ο 38χρονος σήμερα άνδρας που δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο τον «εφιάλτη» που πέρασε από τον ηθοποιό ο οποίος, «θήτευσε» δίπλα στο Δημ. Λιγνάδη.  

Την ίδια ώρα πάντως η 19η τακτική ανακρίτρια που έχει αναλάβει τη δικογραφία για τον Δημ. Λιγνάδη, θα εξετάζει όλους τους μάρτυρες που ενδεχομένως θέλουν να καταθέσουν για την υπόθεση του γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να μιλήσουν. Είναι ενδεικτικό πως στη δικογραφία για το Δημ. Λιγνάδη περιλαμβάνεται κατάθεση ηθοποιού- τραγουδιστή ο οποίος  προσήλθε στον εισαγγελέα, δηλώνοντας ότι επιθυμεί να καταθέσει. Η μαρτυρία του επικεντρώθηκε στην  προσωπικότητα,  το προφίλ και τη γενικότερη συμπεριφορά  του Δημ. Λιγνάδη, τα τελευταία χρόνια.

Εφόσον όμως υποβληθούν από νέα θύματα  μηνύσεις που θα στρέφονται σε βάρος του  Δημ. Λιγνάδη, αυτές θα διερευνώνται από την Εισαγγελία  προκειμένου να κριθεί αν θα πρέπει να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και στη συνέχεια θα διαβιβάζονται στην ανακρίτρια.

Η Εισαγγελία θα αξιολογήσει και τις καταγγελίες του προέδρου  του Πειθαρχικού του ΣΕΗ, Π. Τσαρούχα, που έχει κληθεί να καταθέσει  την Τετάρτη το πρωί. Γύρω στις 1.000 περιπτώσεις, υπολογίζεται ότι έχει στη διάθεσή του το ΣΕΗ, Όλες αυτές θα ελεγχθούν πολύ προσεκτικά από τους εισαγγελείς για να διαπιστωθεί ποιες  είναι ποινικά αξιοποιήσιμες και ποιές όχι για να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Οι ηθοποιοί στα επίμαχα υπομνήματά- καταγγελίες φέρονται να αναφέρονται σε  σεξουαλικά αδικήματα που ξεκινούν από προσβολή, σεξουαλική παρενόχληση μέχρι και απόπειρα βιασμού.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021, 18:55