Έρευνα σε έξι νοσοκομεία για προμήθειες υλικού

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, 10:33
Έρευνα σε έξι νοσοκομεία για προμήθειες υλικού
Στο μικροσκόπιο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας μπαίνουν - μετά το Γενικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης - ακόμη έξι νοσοκομεία, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπήρξε ζημία από την προμήθεια ορθοπεδικών κυρίως υλικών και σε ποια ποσά ανέρχεται αυτή.

Πρόκειται για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου θα ερευνηθούν προμήθειες για λαπαροσκοπικά και διεγέρτες, το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, για λαπαροσκοπικά και ορθοπεδικό υλικό, ενώ προγραμματίζονται έλεγχοι σε ορθοπεδικές κλινικές των Νοσοκομείων Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Πτολεμαΐδας και Αλεξανδρούπολης.

Τα παραπάνω γίνονται γνωστά με έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση της βουλευτού του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Εύας Καϊλή, σχετικά με τον καταλογισμό της οικονομικής ζημίας που υπέστη το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» από προμήθεια ορθοπεδικού υλικού.

Η βουλευτής είχε απευθυνθεί με την ερώτησή της στο Υπουργείο Υγείας και ζητούσε να ενημερωθεί πότε θα γίνει ο καταλογισμός της ζημίας που υπέστη το νοσοκομείο, στις εμπλεκόμενες εταιρείες και στους γιατρούς, καθώς ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών και Υγείας έφερε στο φως μεγάλη οικονομική ζημία.

Ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στην περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, ενημερώνει τη βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι, για την περίοδο 1/1/2008 μέχρι 31/12/2009, η ζημία από την προμήθεια ορθοπεδικού υλικού εκτιμάται από το Σώμα των Επιθεωρητών σε 2.932.031 ευρώ. Υπολείπονται ακόμη καταθέσεις από εμπλεκόμενους ιατρούς και εταιρείες, που καθυστερούν λόγω της συνεχόμενης αποχής των νομικών τους παραστατών, ο έλεγχος των στοιχείων αντίκρουσης, η κλήση για αποκατάσταση της οικονομικής ζημίας και η έκδοση της καταλογιστικής πράξης στα εμπλεκόμενα ιατρικά στελέχη. Ο υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει την κα Καϊλή ότι ο χρόνος περαίωσης του καταλογισμού εκτιμάται σε έναν μήνα από τη λήξη της αποχής των δικηγόρων.

Η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εύα Καϊλή επισημαίνει ότι η διαδικασία δεν προχωρά με γοργούς ρυθμούς, γεγονός που επιτείνει την ανησυχία για το ενδεχόμενο παραγραφής αδικημάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, 10:33