Έρευνα της Εισαγγελέως Διαφθοράς για τον πρώην CEO της Τράπεζας Πειραιώς Α. Θωμόπουλο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016, 13:21
Έρευνα της Εισαγγελέως Διαφθοράς για τον πρώην CEO  της Τράπεζας Πειραιώς Α. Θωμόπουλο
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Διαφθοράς προκάλεσαν οι καταγγελίες για σχέδιο αποσταθεροποίησης της Τράπεζας Πειραιώς από τον πρώην CEO του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Άνθιμο Θωμόπουλο.

Λόγω των ανώνυμων καταγγελιών σε βάρος του κ. Θωμόπουλου, η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας δεν διασφάλισε τα συμφέροντα της Πειραιώς, η οποία κινδύνευσε να «τιναχτεί στον αέρα» κατά τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.

Οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Αντ. Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης θα εξετάσουν εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, όπως «απόπειρα απιστίας».

Παράλληλα, θα διερευνηθεί αν εθίγησαν τα συμφέροντα της τράπεζας, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την επιβίωσή της.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή δημοσιεύματα και καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Θωμόπουλος, όταν βρισκόταν στο τιμόνι της τράπεζας, είχε αναλάβει στο πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησής της την εξεύρεση κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Ενώ διαβεβαίωσε ότι είχε βρει τα κεφάλαια αυτά, στην ουσία κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί. Τα στελέχη της τράπεζας το αντιλήφθηκαν λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία της ανακεφαλαιοποίησης και για αυτόν τον λόγο υπήρξε άμεση κινητοποίηση προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα και να προλάβουν τις προθεσμίες, ώστε να μην κινδυνεύσει η επιβίωση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016, 14:38