Έργα ανάπλασης στη Θεσσαλονίκη

Έργα ανάπλασης στη Θεσσαλονίκη
Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινούν οι εργασίες υλοποίησης τριών έργων οδοποιίας που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2012 καθώς και στο επιχειρησιακό σχέδιο του έτους 2013 του Δήμου Θεσσαλονίκης και στόχο έχουν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης.

Οι σχετικές συμβάσεις των έργων, συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ, υπεγράφησαν από τον αντιδήμαρχο Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη. Τα έργα που θα υλοποιηθούν εντός του έτους 2013 περιλαμβάνουν παρεμβάσεις που αφορούν σε διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις οδών καθώς και αναπλάσεις και αποκαταστάσεις πεζοδρομίων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου. Ειδικότερα, προβλέπεται
  • Κατασκευή υπό διάνοιξη οδών, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ
  • Νέες κατασκευές και αναπλάσεις πεζοδρομίων, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ
  • Αποκαταστάσεις πεζοδρομίων και κρασπέδων για άρση επικινδυνότητας (βάσει καταγεγραμμένων αναγκών), προϋπολογισμού 500.000 ευρώ
Με κύριο στόχο τη διάνοιξη της οδού Αγ. Δημητρίου στο τμήμα της από τον κόμβο Κατσιμίδου – Τριανδρίας μέχρι την Πλατεία Αμμολιανής και σε συνέχεια του εκτελούμενου ήδη έργου στο τμήμα της από την Πλατεία Αμμολιανής έως την οδό Ύδρας, προβλέπεται η διάνοιξη του τμήματος από την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη έως την οδό Μήλου, με την πλήρη κατασκευή του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων.

Επίσης, προβλέπεται στην Τριανδρία η διάνοιξη της Περιφερειακής οδού Τριανδρίας (Δαγκλή) και της οδού Γενναδίου, εφόσον ολοκληρωθούν οι εκκρεμούσες διοικητικές αποβολές.

Στα έργα αναπλάσεων και κατασκευών πεζοδρομίων προβλέπονται παρεμβάσεις και συντηρήσεις σε οδούς στις Δημοτικές Κοινότητες:

  • 2η Δημοτική Κοινότητα: Χαριτωνύμου, Φωτήλα, Πετρόμπεη
  • 3η Δημοτική Κοινότητα: Λαπιθών
  • 4η Δημοτική Κοινότητα: πεζόδρομος Πεισάνδρου, πεζόδρομος Παλιγγενεσίας, πεζόδρομος Αδάνων, Τρίγωνο οδών Παπάφη – Διστόμου – Γυμν. Μυστακίδη – Γυμν. Μικρού, Κων. Κανάρη – Χίου (πεζόδρομος).
  • 5η Δημοτική Κοινότητα: Διαμόρφωση εισόδων στα 81ο, 31ο,19ο,15ο & 69ο Δημοτ. Σχολεία, 9ο Γυμνάσιο-Λύκειο.
Τα έργα αφορούν σε τμηματική ή ολική ανακατασκευή πεζοδρομίων, συντηρήσεις και αποκαταστάσεις επικίνδυνων τμημάτων, δημιουργία χώρων πρασίνου, τοποθετήσεις οδεύσεων τυφλών, ραμπών ΑμεΑ, αστικού εξοπλισμού και λοιπών τεχνικών έργων, με στόχο τον ευπρεπισμό και την αναβάθμιση των παραπάνω οδών και κοινοχρήστων χώρων με διατήρηση του χαρακτηριστικού ύφους της κάθε περιοχής, την πρόληψη και αποτροπή επικίνδυνων καταστάσεων και την εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διέλευσης των πεζών.

«Υλοποιούμε με συνέπεια και εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το έτος 2013. Με τα τρία έργα που συμβασιοποιήθηκαν σήμερα προωθούμε στην πράξη τη βιώσιμη κινητικότητα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, με τη δημιουργία πράσινων διαδρομών για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών, τη διεύρυνση των πεζοδρομίων, τη μετατροπή των δρόμων σε πεζόδρομους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας καθώς και με τη φύτευση δένδρων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες», εξήγησε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης.

Πηγή: seleo.gr
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, 01:03