Πέντε νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία, συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Στόχος, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι η βελτίωση των υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και η θωράκιση περιοχών της Δυτικής Ελλάδος, στις οποίες έχουν διαπιστωθεί αυξημένες ανάγκες προχωρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, στην Αχαΐα, πρόκειται να γίνουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Σελινούντα στην Αιγιάλεια, σε κοινότητες του δήμου Δυτικής Αχαΐας και σε οικισμούς του δήμου Ερυμάνθου.

Στην Αιτωλοακαρνανία, πρόκειται να γίνουν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στο χείμαρρο Λυκοραχίτη στο δήμο Αγρινίου, και αποκατάστασης πρανών στα όχθια Παλαίρου, του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε ότι «προχωρούμε σε μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις, με πόρους προερχόμενους από το ΕΣΠΑ» προσθέτοντας ότι «πρόσφατα η Περιφέρεια εξασφάλισε χρηματοδότηση και απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για αντιπλημμυρικά έργα ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ στην Αιτωλοακαρνανία, 5,2 εκατομμυρίων ευρώ στην Αχαΐα και 4 εκατομμυρίων ευρώ στην Ηλεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης