Η πορεία των ενταγμένων έργων πολιτισμού στο ΕΣΠΑ εξετάστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και της Γεν. Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Ρένας Καραλαριώτου και Ζήση Γρηγορίου και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Πολιτισμού. Παράλληλα εξετάστηκαν και τα ώριμα έργα τα οποία θα ενταχθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Οι βασικές αρχές επιλογής έργων είναι η απόκτηση εμπειριών και κατανόηση του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς, η βιώσιμη διαχείριση της σχέσης πολιτιστικής κληρονομιάς και τουρισμού, ο σχεδιασμός για μοναδική και ψυχαγωγική εμπειρία του επισκέπτη, η ωφέλεια των τοπικών κοινωνιών από την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και τον τουρισμό και η προστασία και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω του τουρισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη «οι επιδιωκόμενοι στόχοι είναι η διαφοροποίηση και εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος, η άμβλυνση της εποχικότητας του τουρισμού, η αποκέντρωση της ανάπτυξης, η αναζωογόνηση υποβαθμισμένων περιοχών εντός του αστικού ιστού, η μεταστροφή στις ειδικές – εναλλακτικές μορφές τουρισμού και η δημιουργία έμμεσων και άμεσων θέσεων εργασίας».

Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης