Εννέα νέα έργα συνολικό προϋπολογισμό 8.032.000 ευρώ, στα οποία περιλαμβάνεται και νέα μεγάλη παρέμβαση σταθεροποίησης των πρανών και συντήρησης της επαρχιακής οδού Πάτρα-Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας (το 50% των χρημάτων), εντάσσονται και εξασφαλίζουν χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ύστερα από πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος προς το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Οι σχετικές αποφάσεις υπεγράφησαν την περασμένη Τρίτη 27 Νοεμβρίου.

Τα έργα συντήρησης της επαρχιακής οδού Πάτρα – Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας, είχε ζητήσει ο Δήμος Καλαβρύτων μεταξύ των προτάσεων που είχε καταθέσει τον περασμένο Φεβρουάριο στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κυβέρνησης στην Πάτρα, προς τους υπουργούς Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον υφυπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικότερα, μεταξύ των έργων που εντάσσονται στο ΠΔΕ με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη και αφορούν τα Καλάβρυτα είναι:

-Εργα σταθεροποίησης πρανών και συντήρησης της οδού Πάτρα-Χαλανδρίτσα-Καλάβρυτα, προϋπολογισμού 4.125.000 ευρώ.
– Εργα βελτιώσεων στα Δημοτικά Στάδια Καλαβρύτων, Σκεπαστού και Πετσάκων του Δήμου Καλαβρύτων, προϋπολογισμού 319.880 ευρώ.

«Η Περιφέρεια δείχνει καθημερινά και στην πράξη το ενδιαφέρον της για περιοχές μακριά απ’ τα αστικά κέντρα, κυρίως σε ό,τι αφορά στα δίκτυα υποδομών τους. Ειδικά το έργο συντήρησης της οδού Πάτρα-Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας θα εξυπηρετήσει χιλιάδες κατοίκους μιας μεγάλης ζώνης στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας» ανέφερε χθες σε δήλωση του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.
Πηγή: pelop.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης