Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα ο νέος νόμος που δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να καταστρέφουν επί τόπου με ανεξίτηλο σπρέι τα προϊόντα παρεμπορίου που κατάσχονται από τα κλιμάκια που διενεργούν ελέγχους σε δημόσιους χώρους, υπαίθριες και λαϊκές αγορές.

Συγκεκριμένα σε τακτικό έλεγχο που διενεργήθηκε από κλιμάκιο της ΓΓΕ στη λαϊκή αγορά του Καματερού, στη θέση Γεροβουνό, εντοπίστηκε, κατασχέθηκε και καταστράφηκε αμέσως με ανεξίτηλο σπρέι μεγάλος αριθμός παράνομων προϊόντων ( ρούχα, παπούτσια, οικιακά είδη, καλλυντικά κ.α.) από πάγκους παράνομων πωλητών στους οποίους επιβλήθηκαν και οι σχετικές από το νόμο κυρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο νέος νόμος που διαθέτει στο οπλοστάσιο της η Πολιτεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός, καθώς κατάσχονται και καταστρέφονται επί τόπου τα παράνομα προϊόντα. Έτσι προστατεύουμε τη δημόσια υγεία και τον καταναλωτή. Προστατεύουμε τα δημόσια έσοδα. Και φυσικά προστατεύουμε την οικονομία, την αγορά και το εμπόριο που δοκιμάζεται από την κρίση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης