Στη σύλληψη ενός 52χρονου Βούλγαρου που κατασκεύαζε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια, ταυτότητες) σε εξοπλισμένο εργαστήριο σε οικία στον Πειραιά, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 52χρονος, συνελήφθη στον κέντρο της Αθήνας με ένα δέμα που του είχε αποσταλεί με λεωφορείο από τη Βουλγαρία. Μέσα σε αυτό, υπήρχαν παπούτσια και επιμελώς κρυμμένα σε αυτά διαβατήρια τρίτων προσώπων καθώς επίσης φωτογραφίες και σημειώσεις αλλοδαπών διαφόρων εθνικοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από έρευνα της αστυνομίας στην οικία του 52χρονου στον Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι είχε εγκαταστήσει ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης και νόθευσης ταξιδιωτικών εγγράφων, αποτελούμενο από ψηφιακά μέσα, εργαλεία, γραφική ύλη και αναλώσιμα υλικά.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές πλαστικοποίησης εγγράφων, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δελτία αστυνομικής ταυτότητας και διαβατηρίων Βουλγαρικών και Ρουμανικών αρχών, άδειες ικανότητας οδήγησης Βουλγαρικών, Πολωνικών και Ελβετικών Αρχών, πλήθος φωτοαντιγράφων/εκτυπώσεων ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πέντε κινητά τηλέφωνα, εννέα συσκευές usb, αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων από και προς τη Βουλγαρία, συνολικού ποσού 18.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 870 ευρώ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης