Για άκυρες απολύσεις κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Ζαριφόπουλος Α.Ε.» καταγγέλλοντας ότι η επιχείρηση επιδίδεται σε παράνομες πρακτικές.

Το Σωματείο Εργαζομένων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι «από το 2010 η εταιρεία με το πρόσχημα ότι υπάρχει συρρίκνωση του έργου της με αποτέλεσμα την συμπίεση στα περιθώρια κέρδους και προκειμένου να επιβιώσει χωρίς απολύσεις, μειώνει τα κόστη της περικόβοντας τι άλλο, παρά απλά τους μισθούς των εργαζομένων. Έτσι προκειμένου να διατηρηθεί το πλήθος των εργαζόμενων όπως ισχυριζόταν προχώρησε σε ατομικές συμβάσεις εργασίας, που περιλάμβαναν κυρίως μειώσεις μισθών. Οι μειώσεις ήταν συνεχείς, για τα έτη 2010, 2011, 2012 και 2013 και συνολικά κυμάνθηκαν μεταξύ 15-35% για κάθε εργαζόμενο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, τα μέλη του σωματείου επισημαίνουν ότι «οι απολύσεις ήταν συχνές και τελευταία κατέληξαν να είναι μόνο αριθμητικές, αδιαφορώντας για τον οικονομική εξόντωση του κάθε απολυμένου. Συγκεκριμένα στις 4/5/2015 απολύθηκαν τέσσερεις συνάδελφοι, ενώ όπως μας ενημέρωσαν αρχικά οι απολύσεις αφορούσαν 11-12 άτομα.

Κανένας ενδοιασμός στην προσπάθεια της εταιρείας να μειώσει τα κόστη και να διατηρήσει τα κέρδη της, αφού απολύει υπαλλήλους προκειμένου να προσλάβει νεότερους με επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ, ενώ άλλους τους επαναπροσλαμβάνει με μικρότερο μισθό και άλλους τους απολύει ζητώντας τους να γίνουν εργολάβοι».

Η ανακοίνωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πάντα βρισκόμασταν κοντά στους εργαζομένους»

Από την πλευρά τους, στελέχη της επιχείρησης, τονίζουν ότι «η εταιρεία έχει αποδείξει στα 43 χρόνια λειτουργίας της ότι βρίσκεται πάντα κοντά στους εργαζομένους και στα προβλήματά τους. Οι Διευθυντές και Τμηματάρχες της Εταιρείας μας, είχαν σαφείς οδηγίες να στηρίζουν το προσωπικό σε κάθε του πρόβλημα, είτε ηθικά και ψυχολογικά, είτε οικονομικά με ενισχυμένες υπερωρίες, πληρωμένες άδειες, ελαστικό ωράριο κα, που όλοι μας καλά γνωρίζουμε.

Η ανακοίνωση από μια ομάδα εργαζομένων που δεν εκπροσωπεί, ΟΥΤΕ όλα τα στελέχη και εργαζόμενους της εταιρείας μας αλλά ΟΥΤΕ και την πλειοψηφία των τεχνικών μας, απαξιώνει την κοινή μας προσπάθεια και δυναμιτίζει την αξιοπιστία της Εταιρείας μας».

Η απάντηση της εταιρείας



σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης