Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: «Μας αναγκάζουν να βγούμε αγωνιστικά στους δρόμους»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, 16:08
Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: «Μας αναγκάζουν να βγούμε αγωνιστικά στους δρόμους»
Νέα ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΘ, οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ζητώντας απόσυρση της τροπολογίας, που κατατέθηκε στη Βουλή και επιτρέπει την εκχώρηση δρομολογίων του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ή σε ιδιώτες, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

Mε απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου, οι εργαζόμενοι προχωρούν σήμερα από τις 7 το απόγευμα, σε στάση εργασίας μέχρι το πέρας της βάρδιας.

Επίσης, αύριο, Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας και την επανέναρξη του διαλόγου για το συγκεκριμένο θέμα.

Αύριο στις 11:00 το διοικητικό συμβούλιο του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ θα συνεδριάσει εκ νέου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ:

«Οι εργαζόμενοι στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης σε σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου εργαζομένων αποφασίσαμε την έναρξη κινητοποιήσεων ενάντια στην αιφνίδια κατάθεση και συζήτηση προς ψήφιση της εκπρόθεσμης τροπολογίας του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για τη φιλετοποίηση και εκχώρηση αστικού έργου τού προσφάτως δημοσίας ευθύνης ΟΑΣΘ σε ΚΤΕΛ ΑΕ και άλλους ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών.

Οι μάσκες πέσανε και οι πραγματικοί στόχοι της πολυδιαφημιζόμενης κρατικοποιήσης του ΟΑΣΘ αποκαλύπτονται. Η διάλυση της συγκοινωνίας, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και ο διαμελισμός χιλιάδων εργαζομένων, μας βρίσκει αντίθετους και μας αναγκάζει να βγούμε αγωνιστικά στους δρόμους.

Σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, ημέρα συζήτησης και ψήφισης της σχετικής τροπολογίας, εμείς οι εργαζόμενοι προκηρύσσουμε στάση εργασίας για σήμερα από 19.00 έως λήξη βάρδιας και αύριο Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 24ωρη γενική απεργία, απαιτώντας την απόσυρση της τροπολογίας και άμεση διαβούλευση με Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, όλους τους δήμους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης και εργαζόμενους στην αστική συγκοινωνία. Για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών μας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση».

Πηγή: thestival.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, 16:08