Εικόνες ερήμωσης εμπορικών δρόμων, ανάλογες με αυτές της Αττικής, όπου ποσοστό άνω του 15% των καταστημάτων (μέσος όρος) βάζει «λουκέτο», παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη, αλλά και γενικότερα η Β. Ελλάδα, όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων του νομού (ΟΕΕΘ).

Με επιστολή προς την υπουργό Οικονομίας, Λ. Κατσέλη, η ΟΕΕΘ επικαλείται τα ευρήματα πρόσφατης μελέτης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για την κατάσταση στην αγορά και επισημαίνει ότι «η κρίση στο εμπόριο δημιουργεί ντόμινο και για τις επιχειρήσεις άλλων κλάδων, με πτώση της εμπορικότητας κοντά στο 70%».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας υποστηρίζει ακόμη ότι τα όποια μέτρα έχουν ληφθεί για την τόνωση της αγοράς, «δεν έχουν δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό αποδώσει, διότι δεν έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα. Η κατάσταση δεν ομαλοποιείται με τη βαριά φορολογία, αλλά με αναπτυξιακά μέτρα και αναθεώρηση της εφαρμοζόμενης σκληρής πολιτικής λιτότητας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το υπουργείο σας θα λάβει έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα αναθέρμανσης της αγοράς και εξασφάλισης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, καθώς κάθε καθυστέρηση θα χειροτερέψει την κατάσταση» καταλήγει η επιστολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης