Τους όρους της προγραμματικής σύμβασης ενός σημαντικού έργου πολιτισμικής ανάπτυξης που αφορά στην ολοκλήρωση των εκθεσιακών εγκαταστάσεων της Εθνικής Πινακοθήκης, ενέκρινε σήμερα, το Περιφερειακό Συμβούλιο, με εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Ερμίνας Κυπριανίδου.

Πρόκειται για την υλοποίηση της «Μουσειογραφικής Μελέτης της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείου Αλεξ. Σούτσου», η οποία χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής με 4,6 εκατ. ευρώ και από την Εθνική Πινακοθήκη με το ποσό των 15.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντιπεριφερειάρχης, επισήμανε ότι «Η ολοκλήρωση του έργου θα βοηθήσει την Εθνική Πινακοθήκη να εκπληρώσει τον θεσμικό της ρόλο, που δεν είναι άλλος από τη συλλογή, διαφύλαξη, συντήρηση, μελέτη και έκθεση έργων τέχνης με στόχο την αισθητική καλλιέργεια του κοινού, τη διά βίου εκπαίδευση μέσα από την τέχνη και την ψυχαγωγία που αυτή προσφέρει». Επιπλέον χαρακτήρισε ως δεδομένο ότι η λειτουργία της Εθνικής Πινακοθήκης «συμβάλει τα μέγιστα στην αυτογνωσία των Ελλήνων, μέσω της τέχνης και της ιστορίας της, η οποία εκφράζει σε συμβολικό επίπεδο τον εθνικό βίο»

Η μουσειογραφική μελέτη, πρόσθεσε η Ε. Κυπριανίδου -η οποία επίσης χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής- περιλαμβάνει αρχιτεκτονική, ηλεκτρομηχανολογική και στατική μελέτη εφαρμογής και προβλέπει εργασίες όπως: Κατασκευές εσωτερικών κουφωμάτων, ψευδοροφών, επενδύσεις τοίχων, επεξεργασία υφιστάμενων δαπέδων, εγκατάσταση σταθερού εξοπλισμού. Εργασίες υλοποίησης δομοστατικών υποδομών των εκθεσιακών κατασκευών που περιγράφονται στη μουσειογραφική μελέτη.

Τέλος το έργο θα δημοπρατηθεί από τη Δ/νση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, που είναι ο φορέας υλοποίησης, και θα εκτελεστεί από το Τμήμα Έργων της ανωτέρω Δ/νσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης