Ερώτηση για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Βαυαρίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012, 12:09
Ερώτηση για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Βαυαρίας
Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας για την τραγική έλλειψη καθηγητών στα σχολεία της Βαυαρίας κατέθεσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής, Τέρενς Κουίκ.

Ο βουλευτής μεταφέρει την κραυγή αγωνίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων της Βαυαρίας, όπως αυτή εκφράζεται σε επιστολή τους προς τον κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, επιστολή για την οποία οι μαχόμενοι να κρατήσουν την Ελλάδα και τη γλώσσα μας όρθια στο εξωτερικό ομογενείς δεν πήραν ποτέ καμία απάντηση.

Οι Έλληνες αδελφοί της Βαυαρίας αναζητούν εναγωνίως λύσεις για το πώς θα καλυφθούν τα κενά που προέβλεπαν ότι θα είχαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και προσθέτουν το εξής συγκλονιστικό:

«Δεν γνωρίζουμε σε τι σχολικά κτήρια, με ποιο αριθμό εκπαιδευτικών, με ποιο αριθμό μαθητών ανά τάξη, με τι βιβλία, γυμναστήρια, εργαστήρια κ.λπ. κάνουν μάθημα τα παιδιά των βουλευτών που ψηφίζουν, στηρίζουν και νομοθετούν για το μέλλον των παιδιών μας. Ευχόμαστε να είναι σε καλύτερη μοίρα και να έχουν αυτό που είναι αυτονόητο (ΣΧΟΛΕΙΑ) για ένα πολιτισμένο ευρωπαϊκό κράτος.

Απαιτούμε και ζητάμε το ίδιο δικαίωμα στη μόρφωση για όλους και για τα παιδιά μας, γιατί και αυτά, παιδιά της Ελλάδας είναι!».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012, 12:53