Ακραίες θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και θα διατηρηθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αναμένουν οι μετεωρολόγοι.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αρχής γενομένης από την Τετάρτη, οι μέγιστες θερμοκρασίες εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καιρός στα ηπειρωτικά

Την Τετάρτη, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει στα ανατολικά τους 38-39 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36-39 βαθμούς, αλλά τοπικά στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Κεντρική Μακεδονία θα πιάσει τις μέγιστες τιμές της, ανεβαίνοντας στους 40-41 βαθμούς. Την Πέμπτη, επίσης, από τις απογευματινές ώρες στη Θράκη και στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται και από μπουρίνια.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 3 βαθμούς. Η μέγιστη τιμή θα φθάσει στα κεντρικά και στα νότια τους 37-38 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 34-35 βαθμούς Κελσίου. Από την Κυριακή, ωστόσο, αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καιρός στα νησιά και στις παραθαλάσσιες περιοχές

Το θερμό τριήμερο από την Τετάρτη έως την Παρασκευή η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 33 έως 35 βαθμούς, με εξαίρεση τις Κυκλάδες, όπου δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο και την Κυριακή η θερμοκρασία στα νησιά του Αιγαίου θα πέσει κατά 2 με 3 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ιονίου την Κυριακή θα παρουσιάσει άνοδο.

Ο καιρός στην Αττική

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη και θα φθάσουν τους 38-39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές του νομού θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Δείτε τους χάρτες του meteo.gr με τις περιοχές όπου θα χτυπήσει ο καύσωνας: 

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρει ότι οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα υποχωρήσουν την Παρασκευή και το Σάββατο, αλλά την Κυριακή έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας.

Δείτε την ανάρτησή του: 

 

Δείτε την πορεία του καιρού τις επόμενες ημέρες: 

Πηγές: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, meteo.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης