Έρχεται κακοκαιρία εξπρές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, 13:09
Έρχεται κακοκαιρία εξπρές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ένα διάλειμμα από τις ανοιξιάτικες ημέρες θα αποτελέσει το επόμενο διήμερο, καθώς, σύμφωνα με το meteo.gr, την Παρασκευή έρχεται κακοκαιρία εξπρές, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με το meteo.gr, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από το πρωί της Παρασκευής 14/2 έως το Σάββατο 15/2.

Η επερχόμενη κακοκαιρία οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό, το κέντρο του οποίου θα κινηθεί γρήγορα, διασχίζοντας τη χώρα μας από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά. Ανάλογη θα είναι και η πορεία των φαινομένων (βροχές/καταιγίδες), τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν το πρωί της Παρασκευής 14/2 τα δυτικά και βορειοδυτικά και στη συνέχεια το σύνολο σχεδόν της χώρας, ενώ από τη νύχτα της Παρασκευής 14/2 προς Σάββατο 15/2 θα περιοριστούν στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ την Παρασκευή 14/2 και τα 8 με 9 μποφόρ το Σάββατο 15/2, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ασθενέστεροι κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται η κίνηση του χαμηλού, ο υετός και η ταχύτητα και διεύθυνση του ανέμου κατά το διήμερο Παρασκευή 14/2-Σάββατο 15/2.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, 13:13