Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014, 04:14
Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Με βροχές και κρύο ξεκινά η εβδομάδα. Σήμερα Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές στα ανατολικά κυρίως από το βράδυ, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές στα ανατολικά και βόρεια κυρίως από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το βραδύ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα γενικά αίθριος και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Λίγα χιόνια θα πέσουν από το βράδυ στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα νότια και από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα πέσουν από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από αργά το βράδυ, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αρχικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια, οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014, 04:15