Το φθινοπωρινό σκηνικό συνεχίζεται και μάλιστα οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι έντονες κατά τόπους στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αττική: Άστατος καιρός με νεφώσεις κατά περιόδους, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί εντάσεως 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Στο Θερμαϊκό οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία οι βροχές θα είναι έντονες και από το απόγευμα στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί εντάσεως 3 με 5 και κατά περιόδους τοπικά 6 μποφόρ με ενίσχυση αργά τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Καιρός με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί εντάσεως 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες, όπου τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα και ισχυρά. Εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Βροχές και καταιγίδες αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι εντάσεως 3 με 4 τοπικά 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης