Η περιπέτεια του ανήλικου Σεικί Σαλέχ Μοχάμεντ, 14,5 ετών, έληξε αίσια εχθές το βράδυ, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο ανήλικος βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του. Η επίσημη δημοσιοποίηση της εξαφάνισής του από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η τεράστια δημοσιότητα που έλαβε στα social media, ανάγκασαν τους «φίλους» του να τον επιστρέψουν στην οικογένειά του.

Την ίδια ευτυχή κατάληξη της περιπέτειας του 14χρονου πρόσφυγα Σεικί Σαλέχ Μοχάμεντ, θα μπορούσαν να έχουν και άλλες εξαφανίσεις παιδιών προσφύγων ή μεταναστών που βρίσκονταν στη χώρα μας αν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε έγκυρα και έγκαιρα ενημερωθεί από τους αρμόδιους φορείς. Ενδεικτικά αναφέρονται τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. βάσει των οποίων στην Ελλάδα το 2014 και το 2015 έχουν δηλωθεί 1.481 εξαφανίσεις παιδιών προσφύγων και μεταναστών, με τα 1.096 παιδιά να παραμένουν αγνοούμενα εκ των οποίων τα 1.080 είναι αγόρια και μόνο τα 16 κορίτσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε ΚΑΘΕ παιδί που εξαφανίζεται στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα με στόχο ΠΑΝΤΑ τον εντοπισμό και την επιστροφή κάθε παιδιού θύματος εξαφάνισης σε ασφαλές περιβάλλον.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης