Αισιόδοξα μηνύματα κομίζουν οι εν Ελλάδι τουριστικοί πράκτορες για την τουριστική κίνηση της χώρας την περίοδο του Πάσχα.

Παρά την πρώιμη έλευση του Πάσχα και τις χαμηλές θερμοκρασίες, οι αφίξεις τουριστών κινήθηκαν ανοδικά αυτήν την περίοδο, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νικόλας Κελαϊδίτης, διευθύνων σύμβουλος της Passepartout tours – cruises και μέλος των εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων (HATTA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκθέτοντας στοιχεία που συνέλεξε από τα μέλη του Hatta, ο κύριος Κελαϊδίτης ανέφερε ότι οι αφίξεις σε πανελλαδικό επίπεδο κατά μέσο όρο «τρέχουν» με άνοδο 10%. Στην Αθήνα, εκτίμησε ότι η άνοδος είναι λίγο μεγαλύτερη.
Όπως σημείωσε, ο προορισμός της Αθήνας έγινε πόλος έλξης φοιτητών από σχολές του εξωτερικού που οι διακοπές τους συνέπεσαν με το καθολικό Πάσχα δίνοντας έτσι την εικόνα μιας «ζωντανής» πόλης.

Όσον αφορά στην εγχώρια τουριστική κίνηση, εκτιμάται ότι αυτή θα κινηθεί στα περυσινά επίπεδα με τάσεις ανοδικές. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι Έλληνες φαίνεται ότι θα προτιμήσουν για διακοπές του Πάσχα τους ορεινούς προορισμούς.
Ναύπακτος, Εύβοια, Στερεά Ελλάδα παίρνουν τα ηνία από τους υπόλοιπους προορισμούς, με τις πληρότητες αυτών να κινούνται περίπου στο 80%.

Στα ίδια επίπεδα και οι πληρότητες για Καλαμάτα και νότια Πελοπόννησο. Οι νησιωτικοί προορισμοί, λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν θα αγγίξουν τις πληρότητες του παρελθόντος. Ωστόσο, Μύκονος και Σαντορίνη αναμένεται να κινηθούν περίπου στο 70%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραμένοντας στις νησιωτικές περιοχές, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σπύρος Γαλιατσάτος είχε τονίσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η περίοδος του Πάσχα θα είναι πολύ καλή για τα νησιά του Ιονίου, απόρροια των αεροπορικών συνδέσεων με εταιρείες χαμηλού κόστους.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Κελαϊδίτης, είναι χαρακτηριστικό ότι, μόλις ανακοινώθηκε η ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, οι κρατήσεις Ελλήνων για τουριστικούς προορισμούς κινήθηκαν ανοδικά.

Σε κάθε περίπτωση οι «μηχανές» της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας αναμένεται να εκκινήσουν για… τα καλά από τις αρχές Μαΐου με τη μαζική λειτουργία των ξενοδοχείων, όπως έχει επισημανθεί από τους επαγγελματίες του κλάδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης