Την αισιοδοξία του για την τουριστική σεζόν του 2012, κόντρα στον προβληματισμό των περισσοτέρων φορέων του χώρου του τουρισμού για το τι μέλλει γενέσθαι, εξέφρασε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας-Θράκης, Παναγιώτης Νικολαΐδης.

Ωστόσο, όπως έσπευσε ο ίδιος να διευκρινίσει, η αισιοδοξία του για την αυξητική τάση που καταγράφεται αφορά κυρίως στην περίοδο από τον Μάιο του 2012 και μετά και διαπιστώνεται τόσο από προκρατήσεις που ήδη γίνονται όσο και από τις συνομιλίες με τους ξένους tour oparators.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τονίζοντας ότι το 2011 αποτέλεσε μια καλή χρονιά για την τουριστική αγορά της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως για περιοχές όπως η Χαλκιδική και η Πιερία, ο κ. Νικολαΐδης υπογράμμισε ότι, ενώ οι περισσότεροι μιλούσαν για πτώση, τελικά οι αριθμοί διέψευσαν τις Κασσάνδρες και το πρόσημο καταγράφηκε θετικό, με ταυτόχρονη άνοδο των εσόδων. Βάσει των δικών του στοιχείων, η τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική καταγράφηκε στο +8%, με τα έσοδα να σημειώνονται αυξημένα κατά 5%, για την περίοδο Μαΐου-Οκτωβρίου.

Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε ότι τα θετικά πρόσημα στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας-Θράκης, καταγράφηκαν παρά τη μικρή πτώση επισκεπτών από Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία και λόγω της σημαντικής αύξησης εισροής τουριστών από Ρωσία, Ισραήλ, Τουρκία και πολίτες της ΝΑ Ευρώπης.

Πάντως, για τη διασφάλιση μιας καλής χρονιάς στον τομέα του τουρισμού το 2012, ο κ. Νικολαΐδης τόνισε ότι δεν οφείλουν μόνο οι ξενοδόχοι να λειτουργήσουν υπεύθυνα και με σοβαρότητα, αλλά βασικά απαιτείται πολιτική σταθερότητα και ένα οικονομικό περιβάλλον που δεν θα μεταβάλλεται αναλόγως με το πού φυσάει ο άνεμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης