Επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις στελεχών της αγοράς για την πορεία της τουριστικής κίνησης το 2013 καθώς καταγράφονται ήδη σημαντικές αυξήσεις τόσο σε παραδοσιακές αγορές της Ευρώπης όσο και σε νέες αγορές από ολόκληρο τον κόσμο…

Ήδη, στη Γερμανία καταγράφεται αύξηση 10%, στην Αυστρία η αύξηση κυμαίνεται στο 33%, ενώ από την Πολωνία οι προκρατήσεις σε σχέση με πέρσι έχουν αυξηθεί κατά 39%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα στη Βρετανία οι κρατήσεις για την Ελλάδα έχουν αυξηθεί περαιτέρω, ενώ ανοδική τροχιά καταγράφουν και οι κρατήσεις από Ρωσία, ΗΠΑ και Καναδά.

Ωστόσο, παρά τις καλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού στελέχη της αγοράς διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με τις τελικές του επιδόσεις και τονίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική με άμεσες μειώσεις στα Τέλη Αεροδρομίου, τον ΦΠΑ στην εστίαση, στους φόρους ακτοπλοϊας, ενώ παράλληλα οι ξενοδόχοι να διατηρήσουν χαμηλά τις τιμές.

Αύξηση 10% καταγράφουν οι κρατήσεις από την Γερμανία προς την Ελλάδα για την τουριστική περίοδο του 2013 σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού τουριστικού ομίλου Alltours τα οποία δημοσιοποιήθηκαν στη Deutsche Welle. Μάλιστα θεαματική είναι η αύξηση που καταγράφεται στις κρατήσεις για Ρόδο, που υπερβαίνει το 25%, αλλά και για την Κρήτη που κινείται στο 15%. Ο πρόεδρος του γερμανικού τουριστικού ομίλου σημειώνει επίσης ότι έχουν αυξηθεί και οι λεγόμενες «ατομικές κρατήσεις» προς τις Κυκλάδες, τη Σάμο και τη Θάσο.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης