Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη – Καμιά οικογένεια στο δρόμο»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 17:40
Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη – Καμιά οικογένεια στο δρόμο»

Μέλη του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας με παρέμβασή τους εμπόδισαν τον πλειστηριασμό πυρόπληκτης οικογένειας από τον Μαραθώνα. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»:

«Μετά από την παρέμβαση των συνδικάτων, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και κατοίκων της περιοχής μας, αναβλήθηκε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας οικογένειας από τον Μαραθώνα, που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 18/09/2019, σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Το μαγαζί που διατηρούσε η οικογένεια και το οποίο αποτελούσε το μoναδικό της εισόδημα, καταστράφηκε από πυρκαγιά, στην οποία έχασε τη ζωή του και ο πατέρας. Τα χρέη τους έπνιξαν, όπως πολλούς από εμάς, και πριν λίγο καιρό προσπάθησαν να κάνουν ρύθμιση, την οποία τους αρνήθηκαν. Η τράπεζα τους ενημέρωσε ότι το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό, αξιοποιώντας τη νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καθώς και τους προηγούμενους νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλευρό της οικογένειας φίλοι και γείτονες, το ΠΑΜΕ, Λαϊκές Επιτροπές και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια απαιτώντας «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη - Καμιά οικογένεια στο δρόμο».

Στη χθεσινή κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα» με επικεφαλής τον Νίκο Στεφανίδη, δημοτικό σύμβουλο, ο οποίος δήλωσε: «Οι παρεμβάσεις αυτές είναι που ανάγκασαν τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης να πάρει θέση για την προσωρινή αναστολή. Η αλληλεγγύη από τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής και σε αυτά τα ζητήματα, πρέπει, το επόμενο διάστημα, να πάρει άλλη διάσταση, για την κατάργηση των άδικων νόμων και των αυξήσεων στη ΔΕΗ και το νερό.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» προτίθεται άμεσα να ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα, την συζήτηση του ζητήματος των πλειστηριασμών, καθώς και των προβλημάτων που έχουν ανακύψει με την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ και τις απειλές διακοπών ρεύματος σε σπίτια λαϊκών οικογενειών».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 17:45