Έσπασαν οι κάβοι φορτηγού - πλοίου στη Σέριφο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019, 00:10
Έσπασαν οι κάβοι φορτηγού - πλοίου στη Σέριφο

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι της Σερίφου με το φορτηγό πλοίο «Syros Wind».

Σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24,gr, έσπασαν οι κάβοι στο πλοίο με αποτέλεσμα, να παρασυρθεί από τους ισχυρούς νότιους ανέμους που επικρατούσαν εκείνη την ώρα.

Το πλοίο βρίσκονταν πλαγιοδετημένο στο προβλήτα του λιμανιού της Σερίφου, ο αέρας δυνάμωσε ξαφνικά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μείνει με ασφάλεια σταθερό εκεί που ήταν! Αρχικά ένα σίδερο στο οποίο είχε δέσει τον έναν από τους κάβους έσπασε με αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά να αποκολληθεί από την προβλήτα και να κρέμεται στη θάλασσα η σκάλα επιβίβασης.

Στο λιμάνι επικράτησε ένας πανικός, με το πλοίο και τους ναυτικούς να παλεύουν για περισσότερο από μία ώρα με τα μανιασμένα κύματα.

 

Σε όλη αυτή τη διάρκεια, υπήρχε στην προβλήτα του λιμανιού, ένας μονάχα άνθρωπος που βοήθησε και έλυσε τους εναπομείναντες κάβους του πλοίου κι ενώ λουζόταν όλη η προβλήτα και ο ίδιος από τα κύματα με κίνδυνο της ζωής του.

Μέλος του πληρώματος που ήταν στην προβλήτα του λιμανιού αναγκάστηκε να επιβιβαστεί μέσα στο πλοίο με δαγκάνα φορτοεκφόρτωσης των υλικών που διέθετε το πλοίο, καθώς ο χειριστής της τη μετέφερε προς την προβλήτα όπου και επιβιβάστηκε κάπως επεισοδιακά σε αυτήν, με τη βοήθεια, του ηρωικού ανθρώπου, οποίος τυγχάνει να είναι και ο αντιδήμαρχος του νησιού, (Δημήτρης Ρώτας).

Τελικά όλα κύλησαν ομαλά και το πλοίο αναχώρησε για ένα πιο ασφαλές αγκυροβόλιο.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019, 00:14