Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχουν μπει τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθετήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο κέντρο «ΕΜΠΑΤΗ ΝΟΡΘ» στη Βαρυμπόμπη, καθώς και τα ενδεχόμενα δακτυλικά αποτυπώματα ή άλλα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στον εντοπισμό και στη σύλληψη των δραστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις έρευνες που έγιναν στο σημείο διαπιστώθηκε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός πιθανότατα αποτελείτο από ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας και πυροδοτήθηκε με βραδύκαυστο φιτίλι.

Η έκρηξη που σημειώθηκε στις 04.00 τα ξημερώματα ήταν εκκωφαντική και συντάραξε τις γειτονιές των βορείων προαστίων.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η βομβιστική ενέργεια αποδίδεται σε κυκλώματα της νύχτας ή προσωπικές διαφορές, γι’ αυτό τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει πλέον το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, ο οποίος ήταν εντός του καταστήματος την ώρα της έκρηξης, μιλώντας αποκλειστικά στη zougla.gr, αναφέρει πως δεν είχε δεχθεί απειλές τον τελευταίο καιρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Μεγάλες οι ζημιές)

(Εργασίες για τις ζημιές)

Το χρονικό

Η έκρηξη έγινε στην είσοδο του νυχτερινού κέντρου διασκέδασης, που βρίσκεται στο 18ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στη γέφυρα Βαρυμπόμπης στην Κηφισιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

Την ώρα εκείνη το κατάστημα δεν λειτουργούσε, ενώ μέσα σε αυτό βρισκόταν μόνον ο ιδιοκτήτης, ο οποίος δεν τραυματίστηκε.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι περισυνέλεξαν τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, προκειμένου να τα εξετάσουν.

Στο σημείο όπου εξερράγη η βόμβα σχηματίστηκε ένας μεγάλος κρατήρας, ενδεικτικό της ισχύος του εκρηκτικού μηχανισμού.

Βομβαρδισμένο τοπίο η πρόσοψη του νυχτερινού κέντρου

Οι εικόνες από το σημείο της έκρηξης προκαλούν σοκ. Οι ζημιές στην κεντρική είσοδο είναι μεγάλες, ενώ καταστροφές υπέστη και ο προαύλιος χώρος.

Το γεγονός ότι το «ΕΜΠΑΤΗ ΝΟΡΘ» βρίσκεται σε αραιοκατοικημένη περιοχή και το προχωρημένο της ώρας αποτέλεσαν δύο πολύ σημαντικούς λόγους για τους οποίους δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Η πρόσοψη της επιχείρησης έχει σχεδόν καταστραφεί, ενώ κομμάτια μετάλλου εκσφενδονίστηκαν σε απόσταση αρκετών μέτρων. Την ίδια στιγμή καταστροφές έχει υποστεί και ο εξωτερικός χώρος του νυχτερινού κέντρου.

Την ώρα της έκρηξης ο ιδιοκτήτης βρισκόταν μέσα στον χώρο της επιχείρησης και υπέστη σοκ. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στη zougla.gr, δεν μπορεί να υποθέσει ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την ενέργεια, υπογραμμίζοντας πως δεν υπήρξε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι είναι η πρώτη φορά που η επιχείρησή του γίνεται στόχος βομβιστικής επίθεσης.

Ο θόρυβος από την έκρηξη ήταν τόσο ισχυρός, που έγινε αντιληπτός από κατοίκους αρκετών περιοχών στα βόρεια προάστια. Ειδικότερα, πολίτες από την Κηφισιά, τη Ν. Ερυθραία, τη Ν. Κηφισιά, την Πολιτεία, την Εκάλη και τον Άγ. Στέφανο ανέφεραν πως άκουσαν την έκρηξη.

Όπως έγινε γνωστό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς δεν προκλήθηκε κάποια εστία πυρκαγιάς.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης